Orquestra d'Instruments Reciclats de Cateura - Les Arts

Orquestra d’Instruments Reciclats de Cateura

cartel-musica-reciclaje-valencia

Ecoembes ens porta a L’Orquestra d’Instruments Reciclats de Cateura

Tota història té un començament, i aquesta té el rostre d’un violí trobat a les escombraries. Va succeir en 2006. L’escenari és el gran abocador de Cateura a Asunción, capital de Paraguai. Un lloc on els residus s’han convertit en part del paisatge i en el medi de vida per a moltes persones que es dediquen a recuperar-los.

Fabio Chávez, músic paraguaià, va tenir llavors la idea d’utilitzar aquests materials amb l’objectiu de fabricar instruments i ensenyar música als nens de la zona. Així, i d’una manera enginyosa, van començar a preparar guitarres, violins, contrabaixos o saxòfons. Vint nens, fills dels treballadors de l’abocador, van començar a tocar els instruments i es van convertir en els pioners de l’orquestra, aconseguint fer realitat el seu somni.

Amb aquest esperit arriba a València l’Orquestra d’Instruments Reciclats de Cateura de la mà d’Ecoembes, l’organització que té cura del medi ambient coordinant el reciclatge i l’ecodisseny d’envasos a Espanya. Divendres 2 de gener, oferiran a la tarda el seu primer concert a València al Palau de Les Arts. Tots els diners que es recaptin de les entrades es destinarà a la seva fundació, el fi és instaurar orquestres en altres llocs desfavorits de diferents llocs com Àfrica o Haití, entre d’altres. A més, en el concert col·laboraran altres artistes espanyols i una coral de nens local.

Lloc web per ampliar la informació de l’espectacle: http://www.recycledorchestracateura.com/


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts
Regala Les Arts