L’edifici - Les Arts, València

L’edifici

El Palau de les Arts Reina Sofía, majestuós edifici dissenyat per l’arquitecte valencià Santiago Calatrava, es presenta com una gran escultura d’alt contingut simbòlic, en el marc de la Ciutat de les Arts i les Ciències.
La innovadora arquitectura d’aquest edifici, de més de 40.000 m2 i una alçària de 75 m, inclou quatre espais escènics per a diferents espectacles d’òpera, música, ballet i teatre.
Disposa de plataformes en volada a diferents altures, amb passejos i vegetació, a les quals s’accedeix per mitjà d’ascensors panoràmics i escales situades en l’interior de les carcasses metàl·liques que hi ha a un costat i a l’altre de l’edifici. El contrast entre l’opacitat de les carcasses de xapa d’acer i la transparència dels vastos espais envidrats produeix sensacions canviants quan es recorre l’edifici.

Edificio Les Arts, València

Una estructura metàl·lica amb forma de ploma arranca d’un pilar de formigó armat situat a la passarel·la d’accés al Palau de les Arts. Aquesta passarel·la elevada, a la qual es pot accedir per mitjà de dos escales rampants, té 56 m de longitud i està ubicada a la part oest de l’edifici. Des de l’accés principal, on es localitza la zona de taquilles, apareixen dos corredors laterals simètrics que desemboquen en el gran vestíbul de la Sala Principal.

Edificio Les Arts, València

La forma global de l’edifici és lenticular i es desplega davall d’una gran cascada metàl·lica sostinguda per mitjà de dos suports, de manera que la zona est de la coberta queda totalment en volada.
El material per excel·lència és el formigó blanc, ja que cobreix els grans suports estructurals de l’edifici, mentre que el mosaic és el segon material més utilitzat perquè revesteix les espectaculars cobertes del Palau.
El Palau està envoltat per més de 60.000 m2 de jardí i 11.000 m2 de làmines d’aigua amb passejos circumdants.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts
Regala Les Arts