Les Arts volant. Un projecte de difusió cultural

LES ARTS VOLANT

Les Arts volant és un projecte de difusió cultural de Les Arts, en col·laboració amb la Conselleria de Cultura, la Diputació de València i l’Ajuntament de València, per a fer arribar l’òpera a qualsevol racó de la nostra geografia, especialment a localitats amb escassa activitat musical o allà on seria complicat dur a terme una representació per no disposar dels mitjans tècnics o instal·lacions necessàries. Es tracta de fer visible -i itinerant alhora- el fascinant món de l’òpera i poder gaudir de l’art i de la bellesa sense haver de desplaçar-se.

La companyia viatja en un gran camió preparat per a transformar-se en escenari a la seua arribada a la plaça de qualsevol localitat i, posteriorment, s’ofereix una òpera en directe interpretada per cantants del Centre de Perfeccionament acompanyats al piano.

El títol escollit per a ser representat en aquesta nova gira és Cendrillon, opereta de saló de la compositora Pauline Viardot, que es presenta en la seua versió adaptada al valencià, La Ventafocs.

És La Ventafocs o la sabateta de cristall de Charles Perrault? És un amable record de la Cenerentola rossiniana? És, potser, una opereta pel seu enginy amable i mundà i per l’innegable esperit hedonista que recorre els tres quadros que la conformen, entre valsos i cuplets, masurques i polques, músiques nostàlgiques per a un temps que ja albirava sota la llum de l’atonalitat.

Aquesta nova producció és el resultat de la fantasia i l’experiència de Joan Font, director, actor i fundador del grup Comediants. En la seua filosofia de teatre participatiu, on flueixen la màgia i la il·lusió, planteja un espectacle que involucra els assistents a la representació.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts




Regala Les Arts