ENOA - Les Arts, València

ENOA

Fotografías edificio Les Arts diurnas.©Miguel Lorenzo / Mikel Ponce

Les Arts ha integrat enoa.

enoa és una xarxa europea d’acadèmies d’òpera que dona suport i acompanya als artistes del sector operístic -creatius i intèrprets- en el desenvolupament de les seues carreres professionals.  

Després de deu anys de col·laboració internacional en el camp de la formació i la creació, la xarxa està convençuda que el futur de l’òpera a Europa va lligat a l’apertura cap a un espectre més ampli d’artistes, junt amb l’ampliació del repertori de manera que incloga òperes innovadores que reflectisquen la realitat actual. 

enoa, amb el suport del programa Europa Creativa, renova així el seu compromís amb els artistes i amb la creació.

 

El seu nou programa, anomenat EMPOWERING OPERA: BREAKING BOUNDARIES FOR INSTITUTIONS AND ARTISTS (Enfortint l’òpera: ruptura de barreres per a institucions i artistes), aspira a fomentar, recolzar i compartir projectes d’òpera innovadors, transmetent noves narratives que estiguen compromeses amb la societat contemporània. La seua posada en pràctica també pretén eliminar els obstacles artístics i financers, així com els prejudicis no conscients que dificulten l’aparició de noves formes d’expressió artística en tots els àmbits de l’òpera, des de la formació i captació d’artistes, fins a la producció i programació del títol.

L’objectiu del programa és promoure la diversitat i variades formes artístiques d’expressió en tot el sector operístic europeu i transformar per complet la manera de treballar a través de:

-Cultivar la formació i integració ocupacional d’artistes creatius i intèrprets amb tallers teòrics i pràctics.

-Estades personalitzades en les institucions de la xarxa, contribuint a obrir el món de l’òpera a artistes sense experiència en el sector i a aquells que procedisquen d’altres disciplines (jazz, teatre, dansa, poesia, arts plàstiques, etc.).

-Projectes d’òpera innovadors, que incorporen narratives noves, produïts per equips creatius captats a través de convocatòries a nivell europeu i d’un procés de selecció inclusiu, seguit de tallers experimentals i de desenvolupament realitzats per membres de la xarxa.

-Un programa de formació  als participants en assumptes d’igualtat i diversitat, per a conscienciar  i transformar les pràctiques del sector pel que fa a la creació, programació, selecció i comunicació.

-Una política d’encàrrec, producció i representació d’obres, amb la finalitat de promoure la diversitat i la mobilitat entre artistes i teatres d’òpera.

 

Actualment, compta amb 12 membres i 9 membres associats, incloent les institucions d’òpera europees més importants. La creació d’enoa  l’any 2009 i els seus primers anys d’activitat (2011-2015) han fet possible que els seus membres proposaren i fomentaren tallers de preparació artística i de desenvolupament. El llançament i posada en pràctica del programa Young Opera Makers (2016-2020) ha sigut el trampolí perfecte per tal que els seus membres experimentaren vies innovadores d’integració professional i processos creatius a escala europea.

 

De 2009  a 2019, enoa ha fet costat a més de 1.500 artistes, ha desenvolupat i llançat gires europees de 17 produccions d’òpera, 12 de les quals eren estrenes absolutes.

logo enoa light background black+magenta
Print

Nou video de presentació del programa Empowering Opera

Moving Opera, a workshop for choreographers

En col·laboració amb el Festival Ensems, Les Arts acollirà un taller per a coreògrafs de diferents sensibilitats de la dansa.
Se poden enviar candidatures a workshop.movingopera@gmail.com

Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts
Regala Les Arts