Les Arts, Valencia. Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts

Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts

María Bayo, assessora musical

El Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts (Opera Studio del Palau de les Arts Reina Sofía) té com a objectiu fonamental promoure una formació professional d’alt nivell dirigida a jóvens cantants i músics procedents d’Espanya, de la Unió Europea i de la resta del món; preparar orgànicament i estructuralment el cantant líric i afavorir al màxim la seua adequada inserció en el món professional. Per a això, durant el període de formació, els integrants de l’opera studio viuen i conviuen amb el dia a dia del Palau de les Arts Reina Sofía, participen en les activitats programades en cada temporada i estan en contacte estret amb els artistes que hi intervenen. Durant dues temporades consecutives, 2021-2022 i 2022-2023, la nova promoció de cantants i pianistes desenvolupa el seu estil interpretatiu sota la guia de María Bayo com a assessora musical.

Els components del Centre de Perfeccionament hi desenrotllen el seu estil interpretatiu, s’endinsen en la naturalesa musical i dramàtica dels personatges i de les òperes, i aprofundeixen en allò tan essencial en qualsevol cantant com és el sentit de l’expressió, del gest, de la intenció de la paraula i la seua naturalesa teatral. Igualment assumeixen la idea fonamental de la importància del llibret, de la dramatúrgia, del context històric de cada òpera, de les seues influències i conseqüències, etc.

Per a això, els seus membres solen formar part dels repartiments i les produccions programades en el Palau de les Arts, tant les promogudes pel mateix Centre de Perfeccionament com les que integren la temporada d’abonament. D’aquesta manera, entren en contacte directe amb la realitat del teatre, junt amb grans cantants i directors d’orquestra i d’escena.

A més de trobades i classes magistrals amb els artistes que participen en la programació general de cada temporada del Palau de les Arts (directors d’escena, directors musicals, escenògrafs, figurinistes…), aquest opera estudio promou també intercanvis amb altres centres de perfeccionament internacionals.

La seua seu és el Teatre Martín i Soler, sala de 380 localitats integrada en el Palau de les Arts, els excel·lents mitjans del qual acústics permeten una infinitat d’activitats, especialment òpera en xicotet format, així com barroca i clàssica. Un espai ideal per a posar en pràctica els muntatges propis del *Centre i trobar-se amb el públic. Serveix també per a albergar les classes magistrals, trobades i col·loquis amb els artistes que col·laboren amb el Palau de les Arts Reina Sofia. El Centre cerca, en essència, la formació integral de l’artista i el seu acostament a la vida professional; que tots els seus integrants tinguen l’oportunitat de viure en primera persona i des d’una perspectiva privilegiada la vida interna del teatre.

Audicions Centre de Perfeccionament Cantant líric 2024:

El Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts promou un projecte formatiu per a joves cantants lírics les Audicions dels quals se celebraran els dies 05 i 06 de març en la fase semifinal i 08 de març la fase final.

La sol·licitud d’inscripció a la prova d’admissió, juntament amb la documentació exigida, s’haurà de remetre a través de la pàgina web https://www.yaptracker.com/applications/palau-2024 abans del 04 de febrer de 2024 a les 23: 59 hora espanyola.

RESULTATS FASE ELIMINATÒRIA

RESULTATS FASE SEMIFINAL

RESULTATS FASE FINALSubscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts
Regala Les Arts