Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts - Les Arts

Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts

El Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts (Opera Studio del Palau de les Arts Reina Sofía) té com a objectiu fonamental promoure una formació professional d’alt nivell dirigida a jóvens cantants i músics procedents d’Espanya, de la Unió Europea i de la resta del món; preparar orgànicament i estructuralment el cantant líric i afavorir al màxim la seua adequada inserció en el món professional. Per a això, durant el període de formació, els integrants de l’opera studio viuen i conviuen amb el dia a dia del Palau de les Arts Reina Sofía, participen en les activitats programades en cada temporada i estan en contacte estret amb els artistes que hi intervenen.

Els components del Centre de Perfeccionament hi desenrotllen el seu estil interpretatiu, s’endinsen en la naturalesa musical i dramàtica dels personatges i de les òperes, i aprofundeixen en allò tan essencial en qualsevol cantant com és el sentit de l’expressió, del gest, de la intenció de la paraula i la seua naturalesa teatral. Igualment assumeixen la idea fonamental de la importància del llibret, de la dramatúrgia, del context històric de cada òpera, de les seues influències i conseqüències, etc.

Per a això, els seus membres solen formar part dels repartiments i les produccions programades en el Palau de les Arts, tant les promogudes pel mateix Centre de Perfeccionament com les que integren la temporada d’abonament. D’aquesta manera, entren en contacte directe amb la realitat del teatre, junt amb grans cantants i directors d’orquestra i d’escena.

A més de trobades i classes magistrals amb els artistes que participen en la programació general de cada temporada del Palau de les Arts (directors d’escena, directors musicals, escenògrafs, figurinistes…), aquest opera estudio promou també intercanvis amb altres centres de perfeccionament internacionals.

La seua seu és el Teatre Martín i Soler, sala de 380 localitats integrada en el Palau de les Arts, els excel·lents mitjans del qual acústics permeten una infinitat d’activitats, especialment òpera en xicotet format, així com barroca i clàssica. Un espai ideal per a posar en pràctica els muntatges propis del *Centre i trobar-se amb el públic. Serveix també per a albergar les classes magistrals, trobades i col·loquis amb els artistes que col·laboren amb el Palau de les Arts Reina Sofia. El Centre cerca, en essència, la formació integral de l’artista i el seu acostament a la vida professional; que tots els seus integrants tinguen l’oportunitat de viure en primera persona i des d’una perspectiva privilegiada la vida interna del teatre.

Audicions per a Cantant Líric

El Centre de Perfeccionament de Palau de les Arts promou, per tretzé any consecutiu, un curs per a “Cantant Líric” les Audicions per al qual se celebraran d’acord amb el calendari següent:

  • FASE ELIMINATÒRIA (no presencial – per vídeo)
  • FASE SEMIFINAL (22 i 23 de març de 2021)
  • FASE FINAL (25 de març de 2021)

La sol·licitud d’inscripció a la prova d’admissió, juntament amb la documentació exigida, s’ha d’enviar a través de la pàgina web https://www.yaptracker.com/applications/palau-2021 abans del 2 de març de 2021 a les 23:59 hora espanyola.

Per a més informació, consulta les bases.

Resultat fase eliminatòria
Resultat fase semifinal
Resultat fase final

Audicions per a Mestre Repertorista

El Centre de Perfeccionament de Palau de les Arts promou un curs per a “Mestres repertoristes” les Audicions se celebraran els dies 22 i 23 de juny de 2021.

La sol·licitud d’inscripció a la prova d’admissió, juntament amb la documentació exigida, s’ha de remetre a través de la pàgina web https://www.yaptracker.com/applications/palau-pianists-2021  abans del 7 de juny de 2021 a les 23:59 hora espanyola.

Per a més informació, consulta les bases.

Resultat fase finalSubscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts