Centre Perfeccionament Plácido Domingo

El Centre de Perfeccionament Plácido Domingo del Palau de les Arts Reina Sofía té com a objectiu fonamental promoure una formació professional d’alt nivell dirigida a jóvens cantants i músics procedents d’Espanya, de la Unió Europea i de la resta del món; preparar orgànicament i estructuralment el cantant líric i afavorir al màxim la seua adequada inserció en el món professional. Per a això, durant el període de formació, els seus integrants viuen i conviuen amb el dia a dia del Palau de les Arts Reina Sofía, participen en les activitats programades en cada temporada i estan en contacte estret amb els artistes que hi intervenen.

Sota l’ègida de Plácido Domingo, els components del Centre de Perfeccionament hi desenrotllen el seu estil interpretatiu, s’endinsen en la naturalesa musical i dramàtica dels personatges i de les òperes, i aprofundixen en allò tan essencial en qualsevol cantant com és el sentit de l’expressió, del gest, de la intenció de la paraula i la seua naturalesa teatral. Igualment assumixen la idea fonamental de la importància del llibret, de la dramatúrgia, del context històric de cada òpera, de les seues influències i conseqüències, etc.

Per a això, els seus membres solen formar part dels repartiments i les produccions programades en el Palau de les Arts, tant les promogudes pel mateix Centre de Perfeccionament com les que integren la temporada d’abonament. D’esta manera, entren en contacte directe amb la realitat del teatre, junt amb grans cantants i directors d’orquestra i d’escena.

A més de trobades i classes magistrals amb els artistes que participen en la programació general de cada temporada del Palau de les Arts (directors d’escena, directors musicals, escenògrafs, figurinistes…), el Centre promou també intercanvis amb altres centres de perfeccionament internacionals.

La seua seu és el Teatre Martín i Soler, sala de 380 localitats integrada en el Palau de les Arts, els excel•lents mitjans acústics de la qual permeten una infinitat d’activitats, especialment òpera en xicotet format, tant barroca com clàssica. Un espai ideal per a posar en pràctica els muntatges propis del Centre i trobar-se amb el públic. Servix també per a albergar les classes magistrals i organitzar trobades i col•loquis amb els artistes que col•laboren amb el Palau de les Arts Reina Sofía. El Centre busca, en essència, la formació integral de l’artista i el seu acostament a la vida professional; que tots els seus integrants tinguen l’oportunitat de viure en primera persona i des d’una perspectiva privilegiada la vida interna del teatre.