Les Arts presenta ‘La commedia è (in)finita’, un hilarant diàleg entre Carlos Chausson i Ramon Gener sobre la vida amb la música com a protagonista - Les Arts, València

Les Arts presenta ‘La commedia è (in)finita’, un hilarant diàleg entre Carlos Chausson i Ramon Gener sobre la vida amb la música com a protagonista

  • El prestigiós baix i el divulgador musical assagen a València aquesta nova coproducció de Les Arts i el Liceu que s’estrena el 14 d’octubre
  • Carlos Chausson s’acomiada dels escenaris després de 40 anys de carrera amb aquesta obra a mig camí entre el teatre i el recital

 

València (10.10.2022). Les Arts presenta ‘La Commedia è (in)finita’, un hilarant diàleg entre Carlos Chausson i Ramon Gener sobre la vida, amb la música com a protagonista, que s’estrena el pròxim 14 d’octubre en el Teatre Martín i Soler.

Amb les paraules ‘La Commedia è finita’ (la comèdia ha acabat), el compositor italià Ruggero Leoncavallo finalitzava en 1892 l’òpera més cèlebre, ‘Pagliacci’. Ara, més de cent anys després, el baix aragonés Carlos Chausson diu adeu als escenaris després de 40 anys de carrera amb ‘La commedia è (in)finita’, un espectacle que conjumina teatre i musical per a reflexionar sobre la vida a través de la música en els seus diferents gèneres i manifestacions, des de l’òpera fins al ‘rock’.

Els pròxims divendres 14 i diumenge 16 d’octubre, a les 19.30 h i 19.00 h, respectivament, Les Arts representarà aquesta obra ideada per Joan Font, que repassa la carrera del baix aclamat internacionalment Carlos Chausson, que al costat del seu preuat amic, el divulgador musical Ramon Gener, ens porta a diferents parts de la seua vida: des dels seus inicis en el cor a Madrid fins als seus estudis a Michigan o a la seua estada a Zuric.

Si bé Chausson ha dedicat gran part de la vida professional al repertori de Rossini, Donizetti, Offenbach i Mozart, en què ha interpretat multitud de memorables rols de baix ‘buffo’, aquests papers no sempre van ser la seua gran meta, ja que durant molts anys va aspirar a rols més dramàtics.

 

De la mateixa manera que Ramon Gener, que va començar la seua carrera com a baríton rebent classes de cant de la mateixa Victoria de Los Ángeles, va acabar canviant les taules per la platea per a convertir-se en un dels grans ambaixadors de l’òpera entre el gran públic.

Aquest viatge a través de la vida de ‒com els dos artistes defineixen‒ dos ‘perdedors’ que van acabar tenint una relació diferent amb la música del que en principi esperaven ens portarà a explorar una varietat de peces d’artistes com The Beatles, Frank Sinatra o Miguel Bosé i, per descomptat, composicions clàssiques de Beethoven, Bach o Paisiello, que van marcar les diferents fases de les seues trajectòries vitals.

Carlos Chausson i Ramon Gener preparen actualment en el Teatre Martín i Soler l’estrena absoluta d’aquest espectacle d’1 h i 25 minuts de duració, ideat per a tots els públics.

‘La commedia è (in)finita’ és una coproducció de Les Arts amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, que compta amb direcció escènica de Joan Font, guió de Piti Español, escenografia de Jordi Bulbena i audiovisuals d’Alejandro Koviakov.

Les entrades es troben ja disponibles en la pàgina web de Les Arts www.lesarts.com a un preu de 30 €.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts