Andrè Schuen, la nova estrela del ‘lied’, debuta a Les Arts juntament amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana - Les Arts, València

Andrè Schuen, la nova estrela del ‘lied’, debuta a Les Arts juntament amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana

  • El programa inclou una àmplia selecció de ‘Des Knaben Wunderhorn’ de Mahler sota la direcció musical d’Anna Sułkowska-Migoń
  • Schuen i l’OCV repeteixen aquest concert al Palau de la Música de Barcelona en la que serà la primera actuació de la formació titular de Les Arts en la prestigiosa sala de concerts catalana

València (7.10.2022). El baríton italià Andrè Schuen, considerat pels crítics com el legítim hereu dels grans ‘liederistes’ com Matthias Goerne o Christian Gerhaher, és l’encarregat d’obrir el cicle ‘Les Arts és Lied’ a la Sala Principal del Palau de les Arts aquest dissabte 15 d’octubre a les 19.00 hores, on actuarà en concert acompanyat per una formació de músics de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

Als seus 38 anys, el jove intèrpret signa una de les carreres més enlluernadores del panorama musical. Des de la seua aplaudida irrupció com a part de l’exquisit elenc que Nikolaus Harnoncourt va seleccionar per a la seua ‘Trilogia Da Ponte’, la projecció del cantant surtirolés no ha deixat de créixer, amb treballs amb primeres batutes com René Jacobs o Christof Loy.

Artista exclusiu del prestigiós segell ‘Deutsche Grammophon’, la premsa especialitzada destaca la rica i bella veu del baríton, “que maneja amb gràcia i intel·ligència i amb un total domini”, que l’han convertit en un nom imprescindible en les programacions de Viena, Salzburg Londres o Munic, tant en la seua faceta operística com, sobretot, d’intèrpret de ‘lied’.

L’actuació d’Andrè Schuen amb l’OCV aquest dissabte marca l’inici d’una breu gira que es prolongarà els dies 17 i 18 d’octubre per Barcelona i Castelló de la Plana. Aquesta gira no solament suposa el debut del sol·licitat artista a València, sinó també el de l’orquestra titular de Les Arts al prestigiós Palau de la Música Catalana, on tocarà per primera vegada.

Sota la direcció de la polonesa Anna Sułkowska-Migoń, la guanyadora més recent del reconegut concurs internacional de directores d’orquestra ‘La Maestra’, Andrè Schuen, i l’OCV, interpretaran a les tres ciutats una selecció de ‘lieder’ de l’obra ‘Des Knaben Wunderhorn’ de Gustav Mahler (amb arranjaments de Klaus Simon), a més de la peça simfònica ‘Siegfried-Idyll’ de Richard Wagner com a obertura del concert.

 

Les Arts és Lied

El Palau de les Arts manté la seua aposta un any més amb un estel·lar i divers cicle de ‘lied’ en el qual es reuneixen les millors veus del panorama líric actual i dona espai a altres gèneres musicals germans com la ‘mélodie’ francesa, l’‘art song’ anglesa o altres tipus de cançons en llengua espanyola, italiana o russa.

Les següents veus que es presentaran en el cicle de ‘Les Arts és Lied’ són la de l’aclamat Christian Gerhaher, el 17 de desembre, amb ‘lieder’ de Brahms; Marina Rebeka, el 4 de febrer, que torna a Les Arts un any després del seu aplaudit debut en el rol de Cio-Cio San en ‘Madama Butterfly’; i Marianne Crebassa, el 7 de maig.

Els preus de les entrades para cada un dels recitals de ‘Les Arts és Lied’ oscil·len entre 28 i 40 euros.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts