Les Arts tanca la programació dedicada a la dansa amb l’estrena del nou espectacle ‘Titanas’ - Les Arts

Les Arts tanca la programació dedicada a la dansa amb l’estrena del nou espectacle ‘Titanas’

  • Les Arts coprodueix amb Sol Picó, Charlotta Öfverholm i Natsuki aquest espectacle, amb música de Judit Farrés i amb la participació del Cor de la Generalitat Valenciana
  • ‘Titanas’ es representarà del 18 al 22 de maig al Teatre Martín i Soler. Les entrades tenen un preu únic de 25 euros

 

València (12.05.22). El cicle ‘Les Arts és Dansa’ aposta per la nova creació amb l’estrena absoluta de ‘Titanas’ aquest pròxim 18 de maig, al Teatre Martín i Soler, amb el qual es clausura l’apartat de la programació dedicat a aquesta disciplina artística.

El director artístic de Les Arts, Jesús Iglesias Noriega, ha presentat hui en conferència de premsa aquest espectacle, acompanyat de les seues directores, coreògrafes, intèrprets i també productores: Sol Picó, Charlotta Öfverholm i Natsuki juntament amb la compositora i directora musical Judit Farrés.

‘Titanas’ és una trobada entre tres ballarines, Sol Picó, Natsuki i Charlotta Öfverholm, emparades per la música de Judit Farrés i les veus d’un cor de dotze dones del Cor de la Generalitat Valenciana, amb el qual Les Arts tanca la seua línia de programació dedicada a la dansa. En total s’oferiran cinc representacions del 18 al 22 de maig a València, a més d’una funció al Teatre Principal de Castelló el dia 29 d’aquest mateix mes.

Iglesias Noriega ha defensat l’aposta per la dansa com a capítol imprescindible en la programació de Les Arts, que continuarà en les pròximes temporades.

Després de les incursions de Rosángeles Valls amb Ananda Dansa, i de Marcos Morau amb La Veronal, el director artístic ha destacat la importància de presentar al públic una oferta diversa, així com la posada en marxa de noves produccions per a dinamitzar l’activitat i acostar al centre cultural els creadors de referència de la Comunitat Valenciana.

Segons explica Sol Picó, ‘Titanas’ és la trobada de tres artistes que conflueixen en el mateix punt del camí: tres vèrtexs d’un triangle que crea un espai de llibertat absoluta on tot és possible. En aquest, emergeixen les energies i les forces més pures, més salvatges i genuïnes, les identitats s’esvaeixen, les pells s’intercanvien i s’inicia un diàleg entre aquesta multiplicitat d’entitats que lluiten dins de nosaltres per sobreeixir.

“Som tres dones, amb una trajectòria professional i vital molt pareguda, que arriben amb ganes de contaminar-se, enriquir-se, jugar i, també, plorar juntes per a cridar al món que hi ha un moment en la vida d’una dona -que ha passat els 50 i està damunt d’un escenari-, en què pot sentir la plena llibertat i pot jugar, divertir-se i fer el que li done la gana a partir d’aquest punt”.

Des del punt de vista escènic, les videocreacions de Milosh Luczynski generen un espai audiovisual en què s’ubica aquest univers ideal, utòpic i fantàstic, sense normes per a complir ni arquetips en els qual cal encaixar, que proposa ‘Titanas’.

 

‘Titanas’ és una coproducció de Les Arts amb Sol Picó Compañía de Danza, Natsuki & l’Universelle Illustrée Compagnie/France i Charlotta Öfverholm, amb l’ajuda del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i en col·laboració amb el MIAM, Museu Immaterial de les Arts del Moviment a la Bisbal d’Empordà.

Entrades

Les Arts recorda que les localitats per a les representacions de ‘Titanas’ al Teatre Martín i Soler tenen un preu únic de 25 euros. Per a més informació, els interessats poden consultar la pàgina web del teatre.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts