William Christie presenta a les Arts ‘Partenope’, de Händel, en versió semiescenificada - Les Arts, València

William Christie presenta a les Arts ‘Partenope’, de Händel, en versió semiescenificada

Les Arts és Òpera 

  • El prestigiós mestre i expert händelià dirigeix els solistes de Le Jardin des Voix 2021 i Les Arts Florissants en una de les obres menys conegudes del geni del Barroc
  • Les entrades per a l’única funció de ‘Partenope’ a les Arts tenen un preu entre 24 i 60 euros

 

València (17.10.21). William Christie torna al Palau de les Arts amb un títol inèdit per al públic valencià, ‘Partenope’, de Händel, que es representarà, en versió semiescenificada, en la Sala Principal diumenge que ve, 24 d’octubre, a les 18.00 hores.

 

Després de l’èxit collit en el seu debut en les Arts amb ‘La finta giardinera’, de Mozart, en 2019, el llegendari director s’endinsa en el repertori barroc, en el qual és considerat un dels directors més reputats de la seua generació juntament amb la seua formació Les Arts Florissants, ‘ensemble’ de referència en la interpretació de música barroca i clàssica amb instruments antics.

 

El respectat clavecinista, director d’orquestra, musicòleg i expert händelià recupera una de les òperes menys representades del compositor alemany, que interpretaran els solistes de Le Jardin des Voix 2021, l’acadèmia de cant per a joves artistes de Les Arts Florissants, sota la tutela del mateix William Christie i Paul Agnew.

Sophie Daneman dirigeix aquesta proposta semiescenificada, amb disseny d’escenografia i vestuari de Jean-Luc Taillefert i coreografia de Christophe Garcia, que es va estrenar el passat 21 d’agost en el festival Dans les Jardins de William Christie.

El rol protagonista l’encarna la soprano portuguesa Ana Vieira Leite, guanyadora del concurs de Cant Barroc de Froville 2020. Participen també la mezzosoprano Helen Charlston (Rosmira/Eurimene) i el contratenor anglés Hugh Cutting (Arsace), el tenor australià Jacob Lawrence (Emilio), el baríton francopolonés Matthieu Walendzik (Ormonte) i el contratenor corunyés Alberto Miguélez Rouco (Armindo).

 

‘Partenope’ és considerada com la primera òpera còmica de Händel. A través de la seua captivadora música, el compositor aborda els embolics, les intrigues i fins i tot les confusions de gènere en la pugna de quatre pretendents per l’amor de Partenope, sobirana de Nàpols.

L’excessivament orgullós general Emilio, el melancòlic però mereixedor Armindo i el misteriós príncep armeni Eurimene es disputen les seues atencions. El favorit de la monarca, Arsace, no obstant això, està fascinat per la dona que va deixar arrere, Rosmira, que busca venjança disfressada d’home.

‘Partenope’ suposa la primera incursió de les Arts aquesta temporada en el repertori barroc, que recupera el seu espai en la programació de la Sala Principal després de catorze anys. En el mes de març, Andrea Marcon dirigirà un altre títol inèdit, ‘Ariodante’, en un innovador muntatge de Richard Jones, amb les veus de David Hansen, Christophe Dumaux, Jane Archibald i Lucca Tittoto.

Els preus de les entrades per a l’única funció de ‘Partenope’ a València oscil·len entre 24 i 60 euros. Els interessats a assistir poden adquirir les seues localitats en les taquilles del teatre, en www.lesarts.com i en la línia de venda telefònica 902 202 383.

Les Arts és Barroc i Música Antiga

Així mateix, la música barroca tindrà especial protagonisme en una nova línia de la programació que les Arts coprodueix amb el Centre Nacional de Difusió Musical (CNDM): ‘Les Arts és Barroc i Música Antiga’.

Les principals formacions nacionals integren aquest cicle, que tindrà lloc del 24 de novembre al 3 de desembre en el Teatre Martín i Soler. A més dels debuts a les Arts de Carles Magraner i la seua Capella de Ministrers i la també valenciana Harmonia del Parnàs de Marian Rosa Montagut, les propostes inclouen Accademia del Piacere sota la direcció de Fahmi Alqhai i La Galanía.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts