La cotitzada ‘mezzosoprano’ Joyce DiDonato torna a les Arts amb ‘Winterreise’, de Schubert - Les Arts

La cotitzada ‘mezzosoprano’ Joyce DiDonato torna a les Arts amb ‘Winterreise’, de Schubert

Les Arts és Lied 

  • La diva estatunidenca, acompanyada al piano per Craig Terry, s’aproxima a aquesta obra cimera del gènere des del punt de vista de la dona
  • ‘Les Arts és Lied’ torna a reunir les més prestigioses veus: Matthias Goerne, Benjamin Bernheim, Lisette Oropesa, Marianne Crebassa i Jakub Józef Orliński

 

València (25.10.21). La ‘mezzosoprano’ estatunidenca Joyce DiDonato, una de les artistes més cotitzades en el panorama líric internacional, torna aquest dissabte, 30 d’octubre, a la Sala Principal de les Arts per a interpretar ‘Winterreise’, de Franz Schubert, acompanyada al piano pel seu compatriota Craig Terry.

Després d’esgotar les localitats en el seu debut la passada temporada amb ‘My Favourite Things’, la carismàtica artista inaugura el cicle ‘Les Arts és Lied’, amb una de les obres fetitxe del gènere, ‘Winterreise’ (Viatge d’hivern), les 24 cançons que va compondre el geni austríac en el seu últim any de vida, a partir de poemes de Wilhelm Müller.

 

Amb una obra habitual en el repertori masculí, Joyce DiDonato s’uneix al selecte grup de llegendàries dones com Lotte Lehmann, Brigitte Fassbaender o Christa Ludwig, que han prestat la seua veu a aquest melancòlic i solitari viatge a través d’un amor no correspost.

La diva de Kansas imprimeix el seu segell personal a la partitura, a la qual s’acosta des de la perspectiva de la dona que no correspon i que llig les pàgines del diari del caminant.

Crítica i públic han elogiat la primera incursió de l’estatunidenca en aquest cicle de cançons, que va estrenar en el Carnegie Hall en 2019 amb el director musical del Metropolitan de Nova York, Yannick Nézet-Séguin, al piano i recentment ha vist la llum en el mercat discogràfic.

Craig Terry acompanyarà Joyce DiDonato en la seua actuació a les Arts. Aclamat per la seua sensibilitat i elegància, el pianista nord-americà, recent guanyador d’un premi Grammy, gaudeix d’una reconeguda carrera en el circuit internacional.

 

Joyce DiDonato

“Possiblement, l’artista més dinàmica de la seua generació”, segons ‘The New Yorker’, “Autèntic or de 24 quirats”, segons ‘The Times’, Joyce DiDonato és una de les personalitats més fascinants i irresistibles del panorama operístic.

Guardonada amb múltiples Grammy per la seua discografia, mereixedora del Premi Olivier britànic pels seus “destacats èxits en l’òpera” o del Premi Richard Tucker estatunidenc, la ‘mezzosoprano’ de Kansas és requerida pels principals teatres i auditoris de tot el món tant per les seues interpretacions de Händel i Mozart com per les seues incursions en el repertori belcantista.

Les Arts és Lied

Joyce DiDonato serà l’encarregada d’obrir la tercera edició de ‘Les Arts és Lied’, que tornarà a reunir alguns dels més destacats intèrprets del panorama líric internacional a la Sala Principal de les Arts.

Després de l’actuació de la carismàtica ‘mezzosoprano’, el cicle que les Arts dedica a aquesta forma musical que uneix veu, poesia i piano continuarà amb els recitals de Matthias Goerne (29 de gener de 2022), Benjamin Bernheim (20 de febrer de 2022), Lisette Oropesa (5 de març de 2022), Marianne Crebassa (2 d’abril de 2022) i Jakub Józef Orliński (15 de maig de 2022).

Les Arts recorda que els preus de les entrades per als recitals del cicle ‘Les Arts és Lied’ oscil·len entre 20 i 40 euros.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts