Riccardo Minasi dirigeix l’Orquestra de la Comunitat Valenciana a València i Castelló amb la soprano Julia Kleiter com a solista - Les Arts, València

Riccardo Minasi dirigeix l’Orquestra de la Comunitat Valenciana a València i Castelló amb la soprano Julia Kleiter com a solista

Les Arts és Simfònic

  

  • L’ascendent director, titular de l’Orquestra del Mozarteum de Salzburg, proposa un programa que evoca l’afinitat per Itàlia i tot el que és italià
  • La prestigiosa soprano alemanya Julia Kleiter interpreta ‘Scena di Berenice’, de Haydn, i ‘Ah! perfido’, de Beethoven juntament amb l’OCV

 

València (10.10.21). Riccardo Minasi, un dels directors amb més projecció en l’actual escena europea, debuta amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) aquest mes d’octubre a València i Castelló.

L’actual titular de l’Orquestra del Mozarteum de Salzburg dirigirà la formació titular de les Arts, acompanyada per la prestigiosa soprano Julia Kleiter, el dissabte 16 a l’Auditori de les Arts (19.00 hores) i, a l’endemà, a l’Auditori de la capital de La Plana (19.30 hores).

Cofundador i director del conjunt Il Pomo d’Oro del 2012 al 2015, Minasi s’ha consolidat com una de les batutes de més talent d’Europa, amb treballs amb orquestres de referència en el continent: Concertgebouw d’Amsterdam, Staatskapelle de Dresden, Deutsches Symphonie-Orchester i Konzerthaus de Berlín o les simfòniques de les ràdios bavaresa, sueca i de Frankfurt.

Per a la seua presentació davant del públic valencià, el director romà proposa un suggeridor programa que evoca l’afinitat per Itàlia i tot el que és italià en les composicions de diversos autors que van desenvolupar la seua carrera a Viena.

En el faristol, Minasi proposa obres com ‘Scena di Berenice’, de Haydn, i ‘Ah! perfido!’, de Beethoven, inspirades en versos del poeta italià -posteriorment establit a Viena- Pietro Metastasio, que comptaran amb la veu de la soprano alemanya Julia Kleiter, una de les intèrprets més cotitzades del repertori alemany en l’actualitat.

L’OCV també interpretarà ‘Obertura en estil italià, D 591’, en la qual Schubert plasma la seua admiració per l’òpera italiana de Rossini. Per a la segona part del concert, Riccardo Minasi dirigeix ‘Aus Italien’, que és considerat com el primer poema simfònic que va compondre un jove Richard Strauss, amb només 22 anys, després d’un viatge pel país transalpí.

Riccardo Minasi

El director i violinista italià Riccardo Minasi s’ha consolidat ràpidament com una de les batutes de més talent del panorama europeu. Titular de l’Orquestra del Mozarteum de Salzburg, els seus recents i pròxims compromisos inclouen concerts amb les orquestres del Concertgebouw d’Amsterdam, Deutsches Symphonie-Orchester de Berlín, Nacional de Bèlgica i les simfòniques de la Radiodifusió Bavaresa, Ràdio de Suècia, Ràdio de Frankfurt i Metropolitana de Tòquio. Dirigeix amb regularitat la NDR Radiophilharmonie de Hannover, Ensemble Resonanz i a La Scintilla.

En òpera, ha dirigit ‘Così fan tutte’ a Glyndebourne; ‘Les pêcheurs de perles’ en el Festival de Salzburg; ‘Die Entführung aus dem Serail’, ‘Don Giovanni’ i ‘Orland Manifest’ a l’Òpera de Zuric; ‘Alcina’, ‘Le nozze di Figaro’ i ‘Agrippina’ a la Staatsoper d’Hamburg; ‘Rodelinda’ a la Dutch National Opera, seguida del seu retorn en la temporada 2021-2022 per a ‘Der Freischütz’, i ‘Carmen’ a l’Òpera de Lió. Presentarà la seua pròpia edició crítica de ‘Norma’ en el Festival d’Aix-en-Provence de 2022.

Grava amb artistes de la talla de Diana Damrau, Joyce DiDonato i Juan Diego Flórez, i ha participat en quatre àlbums premiats amb l’Echo Klassik de 2016. Més recentment, les seues gravacions de ‘Les set últimes paraules de Crist en la creu’ de Haydn y els concerts per a violoncel de Bach amb Jean-Guihen Queyras van obtindre el Diapasó d’Or de l’Année en 2019 i 2018, respectivament. També ha sigut assessor històric de la Simfònica de Montreal, així com supervisor i editor, juntament amb Maurizio Biondi, de l’edició crítica de ‘Norma’ per a Bärenreiter (2016).

Com a solista i concertino, Riccardo Minasi ha tocat amb les orquestres Accademia di Santa Cecilia, Accademia Bizantina, Il Giardino Armónico, Le Concert des Nations, Al Ayre Español, Barroca de Sevilla i la Simfònica de Madrid. Ha col·laborat, a més, amb Veronika Eberle, Bryn Terfel, Franco Fagioli, Jean-Guihen Queyras, Viktoria Mullova, Reinhard Goebel, Lucca Pianca, Christophe Coin i Albrecht Mayer.

Les Arts és Simfònic 

Les Arts recorda que el preu de les localitats per al concert en València de Riccardo Minasi amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana oscil·la entre 30  i 45 euros.

L’Auditori de les Arts rebrà, dins de la temporada 2021-2022, les principals batutes del circuit internacional. Després de l’inici de ‘Les Arts és Simfònic’ amb Juanjo Mena el passat mes de setembre, la programació inclou el retorn d’alguns dels directors espanyols més internacionals com Gustavo Gimeno i Josep Pons.

A més, en el primer any de James Gaffigan com a director musical, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana treballarà per primera vegada amb destacades batutes com el mateix Riccardo Minasi i el britànic Mark Elder.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts