Les Arts és Dansa | València | Un camí d'emocions.

Dansa

UNA ODA AL TIEMPO

L’embruix de la dansa flamenca ocuparà la Sala Principal amb Una oda al tiempo, un espectacle protagonitzat i creat per la bailaora i coreògrafa sevillana María Pagés, articulat en dotze escenes que volen ser una reflexió del pas del temps vist per la protagonista, que balla junt amb la companyia que porta el seu nom al compàs de diversos pals  flamencs amb cant i músics en directe. Artista d’enorme personalitat, María Pagés i el seu concepte estètic del ball flamenc han traspassat fronteres per a arribar a tot tipus de públic sense desvirtuar gens l’essència d’aquest art.

 

SONOMA

Sonoma és dansa contemporània. Un nou espectacle ideat per l’artista i coreògraf valencià Marcos Morau, Premi Nacional de Dansa 2013 i director de La Veronal, un equip que està integrat per professionals de la dansa, el cinema, la literatura o la fotografia, disciplines que perfilen un innovador llenguatge narratiu, el seu distintiu, plasmat en treballs realitzats per a prestigioses companyies internacionals. Dansa que naix de la reflexió al voltant del cos humà; com respon aquest a les idees que preocupen a l’artista a partir dels distints contexts actuals, tan ràpidament canviants. El moviment coexisteix amb la música, no necessàriament lligat a la rigidesa de la partitura. Les seues històries, freqüentment arranquen d’un país o ciutat, creant una analogia entre dansa i geografia.

 

GISELLE

Amb Giselle, torna a Les Arts la Compañía Nacional de Danza (CND), que tan bona acollida de públic va aconseguir amb Multiplicidad. Formas de silencio y vacío (2008) i Don Quijote (2016). La institució continua en la línia de la versatilitat, abraça tots els tipus de dansa i assumeix nous reptes sota la direcció artística del ballarí Joaquín De Luz, entre ells aquesta producció de Giselle. Obra cimera del ballet romàntic, amb música d’Adolphe Adam que interpretarà l’Orquestra de la Comunitat Valenciana des de el fossat, la CND planteja una Giselle de caire clàssic, refrescada amb el toc personal de la companyia sota la direcció escènica i coreogràfica de qui va ser durant anys ballarí principal del New York City Ballet, Joaquín De Luz.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts
Regala Les Arts