El prestigiós director Fabio Luisi debuta a Les Arts amb un concert dedicat a Richard Strauss - Les Arts, València

El prestigiós director Fabio Luisi debuta a Les Arts amb un concert dedicat a Richard Strauss

‘Les Arts és Simfònic’

 

  • L’italià i l’OCV interpretaran la ‘Metamorfosi’ i la ‘Simfonia alpina’ de Strauss a València, el 8 de juny, i a Castelló de la Plana, el 9 de juny
  • Les entrades per a gaudir d’aquest concert tenen un preu d’entre 30 i 53 euros, mentre que els espectadors de menys de 28 anys hi podran accedir per 10 euros

 

València (07.06.2023). L’aclamat director Fabio Luisi realitza el seu esperat debut a Les Arts amb un concert d’obres del compositor alemany Richard Strauss.

Després de cancel·lar la seua presència en 2021, el mestre italià, que ha treballat amb les orquestres més prestigioses del món, es posarà per primera vegada al capdavant de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), dijous que ve, 8 de juny, a l’Auditori de Les Arts i també, un dia més tard, el 9 de juny, a l’Auditori de Castelló, a les 19.30 hores.

Director musical de l’Orquestra Simfònica de Dallas, director titular de l’Orquestra Simfònica Nacional de la Ràdio Danesa, director emèrit de l’Orquestra Simfònica Nacional de la RAI, director titular de l’Orquestra NHK de Tòquio i director honorari del Teatro Carlo Felice de Gènova, la seua ciutat natal, Fabio Luisi és considerat un dels grans directors del nostre temps.

El genovés anava a fer el seu debut a Les Arts la passada temporada 2020-2021, però va haver de cancel·lar la seua participació per motius personals. Luisi compleix així el seu compromís amb el teatre valencià i dirigirà aquesta vetlada dedicada a Richard Strauss, en què l’OCV interpretarà dues de les obres més interessants del postromanticisme alemany: la ‘Metamorfosi’ i la ‘Simfonia alpina’, en les quals podrà exhibir la seua inqüestionable qualitat musical.

La primera part d’aquest concert estarà protagonitzada per la ‘Metamorfosi’, un estudi per a instruments de corda que va ser compost en 1945, pocs mesos abans de finalitzar la Segona Guerra Mundial. D’un so semblant a una elegia i citant la marxa fúnebre de l’‘Heroica’ de Beethoven, es creu que aquesta composició tracta sobre la destrucció d’Alemanya, o més concretament Munic —ciutat natal del compositor—, a causa de la guerra.

Posteriorment, l’OCV, en formació completa, interpretarà la coneguda ‘Simfonia alpina’ (1915), un dels molts poemes simfònics que va compondre Strauss al llarg de la seua carrera i en què sobreeixia tant el muniqués. Aquesta composició és, a més, un exemple de música programàtica en la qual es narra el viatge d’uns muntanyencs a través dels Alps bavaresos des de l’alba fins a la caiguda de la nit.

Els preus de les entrades per a gaudir del concert de Fabio Luisi i l’OCV oscil·len entre 30 i 53 euros. Els espectadors de menys de 28 anys podran aconseguir entrades a un preu especial de 10 euros en els concerts simfònics de la temporada.

 

Fabio Luisi

Fabio Luisi, nascut a Gènova en 1959, és un dels directors d’orquestra més sol·licitats a escala mundial. Encara que l’italià és principalment reconegut per la seua afinitat per Verdi, també destaca pel seu treball amb Wagner. Luisi no és un director que només sobreïsca en l’apartat simfònic, sinó que també es desenvolupa amb extremada desimboltura en el repertori operístic.

Aquesta mestria el va portar a ocupar càrrecs en el passat com ara el de director musical de la Semperoper i la Staatskapelle de Dresden, en el període 2007-2010, i l’Òpera de Zuric i la seua orquestra de 2010 a 2021. A més de dirigir orquestres del nivell més alt, com ara la Simfònica de Viena, de 2005 a 2013, i l’Òpera Metropolitana de Nova York, de 2011 a 2017, entre altres.

Al llarg dels anys, Luisi ha publicat una extensa discografia junt amb les orquestres que ha dirigit, en la qual destaca la gravació en viu per al segell Deutsche Grammophon de les òperes de l’anomenat ‘Cicle de l’anell’ de Wagner, ‘Siegfried’ i ‘Götterdämmerung’, que va dirigir al Met. Aquestes gravacions van fer que guanyara un premi Grammy l’any 2012 en la categoria de millor gravació d’òpera.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts