Marianne Crebassa, la nova estrela de la lírica francesa, clausura ‘Les Arts és Lied’ - Les Arts

Marianne Crebassa, la nova estrela de la lírica francesa, clausura ‘Les Arts és Lied’

Les Arts és Lied

  • La mezzosoprano francesa crea ponts entre les seues arrels espanyoles i franceses amb obres de Ravel, Debussy, Massenet, Guridi, Mompou i Falla
  • Després del seu recordat debut a Les Arts amb ‘Les nuits d’été’ amb Antonello Manacorda, interpretarà el mateix repertori amb què va captivar l’Auditori Nacional de Madrid

València (28.04.2023). La ‘mezzosoprano’ francesa Marianne Crebassa, una de les cantants líriques més sol·licitades del moment, torna a Les Arts diumenge que ve 7 de maig a les 19.00 h, en el que serà l’últim dels recitals del cicle ‘Les Arts és Lied’ de la temporada.

 

Crebassa, nascuda en Béziers, però d’ascendència valenciana i alacantina, interpretarà un programa que fa honor a les seues arrels francohispanes i que inclou cançons de compositors francesos com Maurice Ravel, Claude Debussy i Jules Massenet, així com autors nacionals com el basc Jesús Guridi, el català Frederic Mompou o l’andalús Manuel de Falla.

 

El seu recent debut a Madrid amb aquest mateix repertori li va valdre l’aplaudiment de públic i crítica, que la va erigir com un dels “indiscutibles valors emergents de la moderna lírica francesa”. En el cas de Les Arts, serà la seua segona actuació després de la seua memorable intervenció en 2021 amb ‘Les nuits d’été’, de Berlioz, en un concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana dirigit per Antonello Manacorda.

 

Aquest programa, que fusiona francés, castellà i català, inclou peces com les ‘Seis canciones castellanas’ de Guridi, la ‘Nuit d’Espagne’ de Massenet, la ‘Séguidille’ de Falla i les ‘Cinq mélodies populaires grecques’ de Ravel, que exploren la sonoritat “exòtica” de la música espanyola i el sud d’Europa, a més d’altres obres com les ‘Chansons de Bilitis’ de Debussy i el ‘Combat del somni’ de Mompou.

 

El reputat pianista Alphonse Cemin, habitual col·laborador de Crebassa en els circuits liederístics, l’acompanyarà en el seu recital a València, en el qual també interpretarà dos passatges per al teclat, ‘La puerta del vino’, de Debussy, i ‘Lavapiés’, d’Albéniz.

 

Amb el recital de Marianne Crebassa, Les Arts acomiada el cicle ‘Les Arts és Lied’ d’aquesta temporada. El teatre valencià referma així un any més la seua aposta pel ‘lied’ i els seus gèneres germans, que ha comptat amb la presència de les veus més cotitzades del panorama líric actual: Marina Rebeka, Andrè Schuen o la mateixa Marianne Crebassa.

Els preus de les entrades per als recitals de ‘Les Arts és Lied’ oscil·len entre 28 i 40 euros, i els menors de 28 anys podran adquirir les seues localitats per un preu especial de 10 euros.

 

Marianne Crebassa

Marianne Crebassa va fer el seu debut a la primerenca edat de 21 anys a l’Òpera de Montpeller i dos anys més tard li va arribar el reconeixement de la crítica per la seua interpretació d’Isabella Linton en l’òpera ‘Cumbres borrascosas’, de Bernard Herrmann, durant el Festival de Radio France.

Des de llavors, la mezzosoprano ha protagonitzat una fulgurant trajectòria fins a convertir-se en una de les veus més cotitzades de la seua tessitura, sent reconeguda per les seues exquisides interpretacions en els principals teatres d’òpera i festivals del món, com Viena, Berlín, Milà, Nova York o París, el Festival de Salzburg o els Proms londinencs.

Crebassa està vinculada des de 2016 amb el segell discogràfic Erato, de Warner Music. La seua última publicació va ser el passat 2021 amb l’àlbum ‘Séguedilles’, en què, igual que en aquest recital, la ‘mezzo’ explora la combinació de sons espanyols i francesos amb un repertori de cançons de Bizet, Ravel, Massenet, Saint-Säens, Offenbach, Falla, Mompou i Guridi.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts