Les Arts ofereix en ‘streaming’ la seua producció de ‘Cendrillon’, de Viardot, per mitjà d’OperaVision - Les Arts, València

Les Arts ofereix en ‘streaming’ la seua producció de ‘Cendrillon’, de Viardot, per mitjà d’OperaVision

‘Les Arts és per a tots’

 

Les Arts ofereix en ‘streaming’ la seua producció de ‘Cendrillon’, de Viardot, per mitjà d’OperaVision

 

 

  • Després de batre rècords de visionat amb ‘Madama Butterfly’, Les Arts proposa la divertida producció de Joan Font per al Centre de Perfeccionament
  • OperaVision ofereix de manera gratuïta òpera en ‘streaming’, en col·laboració amb 30 teatres de 16 països i amb el suport de la UE

 

 

València (30.03.23). Les Arts oferirà, a partir del divendres 31 de març, el ‘streaming’ de l’òpera ‘Cendrillon’, de Pauline Viardot, en el portal OperaVision.

 

Després de l’èxit d’espectadors de ‘Madama Butterfly’, de Puccini, en 2022, la plataforma gratuïta de visionament albergarà, durant els pròxims sis mesos, aquesta producció de Les Arts de l’adaptació operística que Viardot va fer de ‘La cenicienta’.

 

El director i fundador de Comediants, Joan Font, signa el nou muntatge que Les Arts va estrenar el passat mes de febrer, i que planteja un nou marc narratiu de l’obra, en què cantants i pianista es presenten com a treballadors d’una empresa de mudances, que, en descobrir la partitura de Viardot, es proposen representar-la.

 

La proposta de Joan Font també inclou diàlegs nous, més àgils i actuals, a més de números musicals aliens a la partitura, amb especial atenció al cuplet espanyol, en un gest a l’espectacle de varietats.

 

La promoció actual del Centre de Perfeccionament de Les Arts protagonitza ‘Cendrillon’: Rosa Dávila (‘Cendrillon’), Mariana Sofía (‘Armelinde’), Iria Goti (‘Maguelonne’), Pilar Garrido (‘La Fée’), Marcelo Solís (‘Le Baron de Pictordu’), Maximiliano Spósito (‘Le Comte Barigoule’) i el pianista Ignacio Aparisi. El tenor valencià Álvaro Diana interpreta Le Prince Charmant.

 

Segons assenyala el director artístic de Les Arts, Jesús Iglesias Noriega, l’elecció de ‘Cendrillon’, a més de reivindicar el repertori menys habitual en els teatres, suposa reivindicar la figura de la hispanofrancesa Pauline Viardot.

 

“La també filla de Manuel García i germana de María Malibrán va ser una de les persones més influents en els cercles culturals europeus de finals del s. XIX i principis del XX”, ha recordat Iglesias Noriega.

 

“Compositora, cantant, pianista, professora de cant… En la biografia de Viardot s’encreuen algunes de les figures més rellevants de l’època: Gioachino Rossini, Frédéric Chopin, George Sand, Ferenc Liszt, Richard Wagner, Clara Schumann, Johannes Brahms o Camille Saint-Saëns”, ha afegit.

 

Amb la seua col·laboració amb Opera Vision, Les Arts continua amb el seu compromís per a acostar l’òpera a tots els públics, en aquest cas amb la tecnologia com a eina.

 

OperaVision

 

OperaVision és una plataforma que ofereix, de manera gratuïta, òpera en ‘streaming’, en col·laboració amb 30 teatres d’òpera de 16 països i amb el suport del programa ‘Creative Europe’ de la Unió Europea. El seu web es converteix, així, en una finestra al variat paisatge del teatre musical de diferents parts del món.

 

La plataforma, referent de l’òpera en ‘streaming’ gratuïta des de 2014, ofereix ‘streams’ nous cada setmana, construint una temporada ‘online’ amb els títols més aclamats estrenats al voltant del món i d’una gran varietat que inclou òpera, teatre musical, dansa, ‘ballet’ i concerts. Les representacions poden veure’s en directe el dia de la funció, encara que la seua gravació roman disponible en el web uns quants mesos després.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts