Andrè Schuen, l’estrela de la nova generació de cantants de ‘lied’, debuta a Les Arts - Les Arts, València

Andrè Schuen, l’estrela de la nova generació de cantants de ‘lied’, debuta a Les Arts

‘Les Arts és lied’

  • Acompanyat al piano per Daniel Heine, el baríton italià interpretarà ‘Die schöne Magelone’, de Johannes Brahms, una de les principals obres del gènere
  • La premsa especialitzada assenyala Andrè Schuen com el legítim hereu de grans ‘liederistes’ com Matthias Goerne o Christian Gerhaher

València (28.03.2023). Andrè Schuen, el cantant amb més projecció de la nova generació d’intèrprets de ‘lied’, debutarà a Les Arts dissabte que ve, 1 d’abril, a la Sala Principal. Acompanyat al piano per Daniel Heine, el jove baríton ofereix una de les principals partitures del ‘lied’, ‘Die schöne Magelone’, de Johannes Brahms.

 

Considerat per la crítica com el legítim hereu de grans ‘liederistes’, com Matthias Goerne, Christian Gerhaher o el mateix Dietrich Fischer-Dieskau, Andrè Schuen s’endinsa en una de les obres més fascinants de la literatura musical del s. XIX, apreciada per la seua singular bellesa, profunda intensitat i comprometedors requisits musicals.

 

Al llarg dels quinze ‘lieder’ que integren ‘Die schöne Magelone’, Brahms narra la història d’amor entre la bella Magelone i el comte Pere de Provença: un conte medieval, d’essències cavalleresques i esperit èpic, ple de lirisme i fantasia.

 

Exigent tant en la interpretació com en l’expressió per a cantant i pianista, el cicle de cançons, poc habitual en la programació de les sales de concert, està reservat per a les veus consagrades del gènere.

 

Segons va destacar la crítica, l’aplaudida actuació del baríton amb Daniel Heine en l’última edició del Festival de Granada va marcar un de les fites artístiques de la prestigiosa cita cultural.

 

Les Arts recorda que els preus de les localitats per al recital d’Andrè Schuen oscil·len entre 20 i 40 euros, excepte en el cas del públic menor de 28 i 35 anys, que podrà acollir-se als imports previstos en les respectives tarifes planes de Les Arts.

 

El cicle ‘Les Arts és lied’ compta encara amb una altra cita ineludible per als amants del gènere: la tornada de la fascinant ‘mezzosoprano’ francesa Marianne Crebassa el pròxim 7 de maig, després de la seua captivadora interpretació de ‘Les nuits d’été’, de Berlioz, sota la direcció d’Antonello Manacorda, en 2021.

 

Carrera enlluernadora

 

Amb 38 anys, Andrè Schuen signa una de les carreres més enlluernadores del panorama musical. Des de la seua aplaudida irrupció com a part de l’exquisit elenc que Nikolaus Harnoncourt va seleccionar per a la seua ‘Trilogia Da Ponte’, la projecció del cantant sud-tirolés no ha deixat de créixer, amb treballs amb primeres figures com René Jacobs o Christof Loy.

 

Artista exclusiu del prestigiós segell ‘Deutsche Grammophon’, la premsa especialitzada destaca la rica i bella veu del baríton, “que maneja amb gràcia i intel·ligència i amb un domini total”, que l’han convertit en un nom imprescindible en les programacions de Viena, Salzburg, Londres o Munic, tant en la seua faceta operística com, sobretot, d’intèrpret de ‘lied’.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts