Les Arts uneix l’art d’arena amb la música de Mússorgski en l’espectacle educatiu ‘Arenas Musicales’ - Les Arts, València

Les Arts uneix l’art d’arena amb la música de Mússorgski en l’espectacle educatiu ‘Arenas Musicales’

‘Les Arts és Educació’ 

  • Borja González retrata en arena els ‘Quadros d’una exposició’, que Mússorgski va recrear en la seua ‘suite’ homenatge al pintor Viktor Hartmann
  • Les Arts ha programat dues sessions obertes al públic familiar els dissabtes 25 de febrer i 4 de març

València (21.02.23). El Palau de les Arts connecta música, teatre i arts plàstiques en el seu reeixit espectacle educatiu ‘Arenas Musicales’, al voltant de l’obra ‘Quadros d’una exposició’, de Modest Mússorgski.

Les Arts reprén aquesta setmana la seua reeixida proposta didàctica, després de la gran acollida del públic en les dues temporades passades. Destinada a estudiants a partir de deu anys i al públic familiar, l’activitat combina diverses disciplines artístiques per a potenciar l’experiència sensorial i perceptiva dels més menuts davant d’una peça de referència de música programàtica.

L’espectacle es desenvolupa a partir de l’obra per a piano que Modest Mússorgski va compondre inspirat en una exposició pòstuma del seu amic, el pintor i arquitecte rus Viktor Hartmann. La partitura es compon de deu moviments, que descriuen aquarel·les, pintures, esbossos o gravats de l’artista ‒desapareguts la gran majoria‒ que van formar part de la mostra esmentada. ‘Arenas Musicales’ situa l’espectador davant de la visita del mateix Hartmann, que 150 anys després de la seua mort torna a Les Arts per a guiar-nos a través de la seua exposició i escoltar la transcripció musical que el seu amic ha fet dels seus quadros.

La pianista Judith Kertész interpreta la cèlebre ‘suite’ del compositor rus, mentre que l’actor Santiago Martínez dona vida al malaguanyat pintor que contempla els llenços d’arena que l’artista Borja González crea al compàs de la partitura.

Ideat i desenvolupat pel responsable del Programa didàctic de Les Arts, Víctor Gil, ‘Arenas Musicales’ combina i treballa diverses disciplines artístiques per a crear una experiència sensorial inoblidable en el públic infantil.

D’una banda, el projecte estimula la capacitat auditiva amb la interpretació a piano per Judith Kertész de l’obra original completa, mentre que la dramatització de Santiago Martínez permet treballar la competència cognitiva en la seua faceta de guia i pont entre el passat i el present. Així mateix, el treball de l’artista d’arena Borja González incideix en l’aspecte visual amb la creació ‘in situ’ de cada una de les obres que conformen l’exposició.

L’activitat permet, a més, conéixer amb més detall les figures de Viktor Hartmann i de Modest Mússorgski, un dels grans innovadors de la música russa del període romàntic, l’obra del qual per a piano assoliria noves cotes de popularitat, anys després, amb la cèlebre transcripció per a orquestra que va estrenar en 1922 Maurice Ravel.

‘Les Arts és Educació’ ha reservat cinc representacions d’‘Arenas Musicales’ per al Programa didàctic. No obstant això, les portes de l’Aula Magistral s’obriran al públic familiar amb un preu de 9 euros cada entrada, en les dues sessions que tindran lloc els dissabtes 25 de febrer i 4 de març, a les 12.00 hores ambdues representacions.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts