Les Arts ofereix dues intenses setmanes amb més de 30 activitats culturals en la ‘Marató Mozart’ - Les Arts

Les Arts ofereix dues intenses setmanes amb més de 30 activitats culturals en la ‘Marató Mozart’

  • L’agenda inclou òpera, concerts, col·loquis, projeccions i tallers al voltant de Mozart a les tres províncies de la Comunitat Valenciana
  • Les Arts emetrà en ‘streaming’ la funció de ‘Don Giovanni’ del 12 de març per als municipis i societats musicals que se sumen al projecte

València (16.02.23). Les Arts presenta la ‘Marató Mozart’, un projecte multidisciplinari centrat a celebrar l’obra i vida del compositor austríac Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). Realitzat en col·laboració amb Turisme de la Comunitat Valenciana, inclou més de 30 activitats culturals des del 27 de febrer fins al 12 de març.

Després de l’excel·lent acolliment de les edicions dedicades a Rossini i a Verdi, les representacions de l’òpera ‘Don Giovanni’ a la Sala Principal, amb la qual Les Arts culmina la ‘Trilogía Da Ponte’, que va iniciar en 2019, són el punt de referència de la ‘Marató Mozart’.

Durant dues intenses setmanes, la figura del geni de Salzburg i la seua transcendència en la cultura occidental seran l’eix vertebrador de les propostes de 2023, amb una agenda a Alacant, Castelló i València amb òpera, concerts, recitals, conferències, col·loquis, tallers, activitats familiars i projeccions cinematogràfiques.

A més dels artistes del Centre de Perfeccionament i de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), la programació musical es nodrirà de la participació d’altres actius artístics de la Comunitat com els estudiants dels conservatoris superiors de música de València i de Castelló, els alumnes dels conservatoris professionals de música de València, Torrent i de Requena, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV) i els pianistes Carlos Apellániz, Claudio Carbó, José Songel i Juan Songel.

Els diversos programes musicals abastaran la rica producció de Mozart, amb atenció especial a la seua música de cambra i per a piano.

Les Arts i les seues diferents sales compartiran la seu de la ‘Marató Mozart’ amb diferents escenaris de les tres províncies: La Nau, la Filmoteca, La Beneficiència, l’Auditori de CaixaForum València, el Centre Penitenciari de Picassent, l’Auditori-Escola de Guardamar del Segura, la Universitat Jaume I de Castelló o l’Església Santa María de Requena.

La programació musical tindrà com a complement una àmplia activitat divulgativa i didàctica, a la qual se sumaran propostes habituals de Les Arts. Ramon Gener, oferirà la conferència ‘MÚSICA=MOZART’, el pròxim 1 de març a les 19.30 h a l’Auditori de les Arts, amb l’acompanyament musical de les veus dels cantants del Centre de Perfeccionament.

Per part seua, ‘Perspectives’, la xarrada-col·loqui que proposa Amics de l’Òpera i de Les Arts de la Comunitat Valenciana (AOA) sobre els diferents títols de la programació operística, analitzarà, el dimecres 8 de març, la producció de ‘Don Giovanni’ amb els protagonistes del muntatge. En aquesta ocasió, la trobada anirà precedida del recital ‘Fantasia mozartiana’ a càrrec de la violinista Susanna Gregorian de l’OCV i del pianista i coordinador musical de Les Arts, Stanislav Angelov.

Paral·lelament, aquest mateix dia, a les 19.00 h, se celebrarà l’esdeveniment ‘Les dones i Mozart’ en el Centre Cultural La Beneficència, on es procedirà a una lectura de cartes escrites pel compositor a diverses dones del seu entorn, com la seua germana major Maria Anna, coneguda com ‘Nannerl’, a càrrec de l’Institut Lluís Vives. Complementen aquesta proposta els professors de l’OCV, Samuel Espinosa i Carles Civera.

En col·laboració amb Les Arts, els dies 3 i 9 de març, a les 20.00 h i 18.00 h, respectivament, la Filmoteca de València projectarà també el film musical ‘Don Giovanni’ (1979) del director estatunidenc Joseph Losey. Aquesta adaptació, que respecta tant partitura com llibret originals, està protagonitzada pel mític baríton Ruggero Raimondi amb l’acompanyament musical de l’Orquestra de l’Òpera de París.

També cal destacar les activitats que s’emmarquen en el programa didàctic de Les Arts i que formen part de la marató. A més dels habituals tallers ‘Òpera en construcció’ i ‘Un matí amb…’, la nova proposta familiar ‘El misteri de Leporello’, que tindrà lloc el divendres 3 de març a les 19.30 h, aproxima aquest personatge de Mozart i reivindica la figura del seu rol com a peça fonamental dins de les trames de l’òpera.

La retransmissió en ‘streaming’ de l’última funció de ‘Don Giovanni’, el pròxim 12 de febrer, clausurarà la ‘Marató Mozart’. Les Arts oferirà de manera gratuïta el senyal de l’òpera als municipis i associacions musicals de la Comunitat Valenciana que vulguen adherir-se a aquesta iniciativa.

Per a més informació sobre l’adquisició de localitats, els interessats poden consultar l’apartat dedicat a la ‘Marató Mozart’ en la pàgina web de Les Arts a partir del 20 de febrer.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts