Marc Minkowski torna a Les Arts per a dirigir ‘Alcina’, de Händel, amb Les Musiciens du Louvre - Les Arts, València

Marc Minkowski torna a Les Arts per a dirigir ‘Alcina’, de Händel, amb Les Musiciens du Louvre

‘Les Arts és Barroc’  

  • El cotitzat director francés i la seua orquestra d’instruments antics proposen una de les grans òperes del repertori barroc
  • La destacada ‘mezzosoprano’ Magdalena Kožená encapçala un repartiment amb primeres figures del circuit líric internacional

 

València (13.02.23). El cotitzat director Marc Minkowski torna a Les Arts, el pròxim 19 de febrer, a les 18.00 h, per a dirigir la versió en concert d’‘Alcina’, de Händel, amb Les Musiciens du Louvre.

 

Es tracta de la tercera visita del reconegut mestre al teatre d’òpera valencià, on va dirigir en 2020 la mozartiana ‘Mitridate, re di Ponto’ i en 2022, quatre memorables funcions de ‘Les contes d’Hoffmann’ amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en 2022.

En aquesta ocasió, el director francés visita la Sala Principal amb la seua prestigiosa orquestra d’instruments antics i un repartiment de primeres veus del repertori barroc, encapçalat per la ‘mezzosoprano’ txeca Magdalena Kožená.

Figura ineludible en la interpretació musical, a més d’un prestigiós handelià, Marc Minkowski és l’encarregat d’inaugurar la programació de ‘Les Arts és Barroc’ amb aquesta exquisida òpera fantàstica, considerada com una de les grans obres mestres del compositor alemany.

L’opulència musical de la partitura, amb àries de captivadora bellesa i força expressiva i els espectaculars efectes escènics, units a una bona dosi d’amor, gelosia, confusió i embolics van convertir ‘Alcina’ en un dels majors èxits de Händel, l’últim abans de consagrar-se al gènere de l’oratori.

Un dels majors atractius de l’obra és el del seu paper protagonista, Alcina, la maliciosa bruixa que utilitza la seua màgia per a enamorar els homes i els converteix en animals salvatges quan es cansa d’ells.

La ‘mezzosoprano’ txeca Magdalena Kožená debuta en Les Arts amb aquest paper. Exalçada per la crítica com una de les grans veus del repertori, és intèrpret imprescindible per a directors com Simon Rattle, John Eliot Gardiner, Nikolaus Harnoncourt i el mateix Marc Minkowski.

També debuten en Les Arts, la ‘mezzosoprano’ italiana Anna Bonitatibus, recentment guanyadora del Premi Händel de la ciutat de Halle, que assumeix el rol de Ruggero, presoner d’Alcina, mentre que l’emergent, Elizabeth DeShong, reconeguda com una de les ‘mezzosopranos’ més intel·ligents i versàtils de la seua generació, encarna a Bradamante, amant del pres.

Canta el rol de Morgana la soprano estatunidenca Erin Morley, que el públic de Les Arts podrà recordar per la seua excel·lent Gilda en ‘Rigoletto’ en 2012. Per part seua, Valerio Contaldo, tenor indispensable en l’òpera barroca, interpreta a Oronte, servent de la bruixa.

El contratenor Alois Mühlbacher (Oberto) i el baix Alex Rosen (Melisso) completen el repartiment.

La programació de ‘Les Arts és Barroc’ continuarà el mes de març amb les actuacions en el Teatre Martín i Soler de La Tendresa (22), Concerto 1700 (23), Capella de Ministrers (29) i Al Ayre Español (31).


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts