Les guardonades en els Carles Santos, Neus Ferri i Marala, protagonitzen aquesta setmana ‘Les Arts és Músiques Valencianes’ - Les Arts

Les guardonades en els Carles Santos, Neus Ferri i Marala, protagonitzen aquesta setmana ‘Les Arts és Músiques Valencianes’

  • Les entrades per a veure Neus Ferri i Marala a l’Aula Magistral tenen un preu únic de 10 euros

 

  • El cicle ‘Les Arts és Músiques Valencianes’ està dedicat als diferents estils i expressions musicals de la Comunitat Valenciana

 

València (15.01.2023). Les Arts continua aquesta setmana amb la programació de ‘Les Arts és Músiques Valencianes’ després de l’èxit de l’actuació d’aquest passat divendres de Pep Gimeno, ‘Botifarra’, que va esgotar les localitats de l’Auditori en la presentació del seu nou disc, ‘Ja ve l’aire’.

 

Les guardonades en els Carles Santos, Neus Ferri i Marala, seran les protagonistes dels concerts que acollirà aquest cap de setmana l’Aula Magistral de Les Arts, que es converteix en l’escenari de referència per a les activitats d’aquest cicle.

 

L’alcoiana Neus Ferri, coneguda per arribar fins a les semifinals de la primera edició del concurs ‘La Voz’ en 2012 o col·laborar amb artistes com Sole Giménez o Melendi, serà la segona d’aquest cicle a arribar als escenaris de Les Arts. Ferri interpretarà temes del seu àlbum de 2022, ‘Llar’, el seu primer disc escrit en valencià, el divendres 20 a les 20.00 hores a l’Aula Magistral.

 

Aquest àlbum, que en les seues pròpies paraules “és sens dubte el disc més íntim que he tret fins ara”, va ser compost al llarg de dos anys sense cap forma concreta en ment. No obstant això, amb el temps el projecte va anar cobrant força fins que va poder reunir un equip de confiança i gravar-lo a la seua ciutat natal.

 

En ‘Llar’, Ferri canta a la seua “família, als qui han estat abans i els que vindran, a l’amor, a l’esperança, al dol, a la conducta humana i a la vida”. Aquest projecte, que ha descrit com un procés d’autovalidació i un retorn a casa, li va valdre el passat mes de desembre un premi a millor àlbum de pop en la 5a edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

 

Ferri presentarà a Les Arts aquest disc que combina el pop, el ‘rock’ i el ‘folk’, a més d’èxits dels seus anteriors treballs, en el que serà un concert ple de col·laboracions i altres sorpreses que encantaran el públic.

 

Marala

El dissabte 21 serà el torn de Marala, agrupació nascuda en 2018 i integrada per la pedreguerina Sandra Monfort, la catalana Selma Bruna i la mallorquina Clara Fiol. El reconegut trio va arrasar en els Carles Santos i es van endur a casa els premis de millor disc de l’any i de millor disc de música tradicional popular amb el seu últim treball, ‘Jota de morir’, publicat el passat setembre i que presentaran a Les Arts.

 

Inspirades en la música de les seues comunitats, Marala revisita el cant tradicional i el modernitza i, per a fer-ho, fusiona gèneres i utilitza lletres de crítica social en referència a diversos temes com el feminisme o la conservació del patrimoni.

 

En el seu últim disc ‘Jota de morir’, el trio tracta de desmitificar la mort a través de la seua música jove i d’arrel, i recuperen formes ‘oblidades’ com els cants de batre o els balls de vetlla valencians, les cançons de mort balears, els romanços, tonades d’inspiració sefardita i laments de guerra.

 

Marala oferirà aquest dissabte un espectacle a les 20.00 hores a l’Aula Magistral de Les Arts, on el trio de cantants i compositores intercanviaran instruments al llarg del concert i fins i tot cantaran certs temes ‘a cappella’, mostrant valentament les seues veus i fent honor a la tradició.

 

Les Arts és Músiques Valencianes

Aquesta és la primera temporada en què Les Arts dedica un cicle sencer a la música valenciana, i s’espera que servisca d’aperitiu musical per a tots aquells que vulguen descobrir la varietat de músiques de la Comunitat Valenciana.

 

La setmana que ve serà el torn de Mireia Vivies i Borja Penalba, amb el seu concert de comiat el divendres 27 de gener, i Esther, que presentarà el seu nou disc el dissabte 28, com a clausura del cicle.

 

Les entrades per a gaudir de les actuacions d’aquest cicle tenen un preu únic i assequible de 10 euros, i estan ja disponibles en la pàgina web de Les Arts.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts