Les Arts acull el festival Fronteras, una trobada en la qual els escriptors parlen de música i els músics, de literatura - Les Arts, València

Les Arts acull el festival Fronteras, una trobada en la qual els escriptors parlen de música i els músics, de literatura

  • Entre el 9 i l’11 de febrer, Les Arts i la Xarxa de Biblioteques Municipals de València acolliran aquesta trobada amb més de 30 activitats
  • Converses, recitals, concerts i tallers s’inclouen entre les activitats d’un programa dissenyat i dirigit per l’escriptor i periodista Jesús Ruíz Mantilla

 

València (09.01.23). La ciutat de València acollirà, entre el 9 i l’11 de febrer, el festival Fronteras, una proposta cultural en la qual alguns dels escriptors i músics més respectats del panorama nacional es trobaran entorn de la música i la literatura.

 

Fronteras inclourà converses, recitals i concerts que es faran en diversos espais de Les Arts. A més, la Xarxa de Biblioteques Públiques Municipals de València acollirà tallers per a tots els públics entorn de la música i l’escriptura i les relacions entre ambdues. Totes les activitats seran gratuïtes i d’accés lliure, amb inscripció prèvia en el web <festivalfronteras.com>.

 

El festival compta amb la direcció literària de l’escriptor i periodista Jesús Ruiz Mantilla. Com assenyala: “(…) lletra i música han anat unides. Han transformat vides, remogut consciències, embastat un poderós vincle d’identificació amb les societats, perquè han definit somnis, aspiracions, desitjos de canvi mentres, alhora, han descrit desenganys, drames, derrotes i frustracions. Entre la ironia, l’alleujament i l’alé poètic, els músics han exercit de poetes o narradors i els literats, de cantors”.

 

La regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez, ha explicat que “aquest festival obri una nova manera d’entendre la literatura i la música a través dels seus creadors”. Així mateix, ha exposat que “es tracta d’una de les grans novetats culturals de l’any 2023, que ve a enriquir l’ampli ventall de festivals que gaudim a València i que són una marca de ciutat”.

 

 

Per part seua, Jesús Iglesias Noriega, director artístic de Les Arts, emmarca Fronteras dins de la vocació d’obertura del teatre i els seus diferents espais per a ampliar la seua base social.

 

“Les Arts ha de ser un gran centre de l’art, però també molt més que això: un centre cultural en el sentit més ampli del terme, un lloc d’intercanvi d’idees i trobada entre les obres, els artistes i el públic. Un lloc de curiositat i d’obertura que permeta gaudir del fet artístic, però també porte el públic a la reflexió i contribuïsca al debat sobre qüestions que afecten el nostre entorn”.

 

El festival Fronteras està organitzat per la regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València junt amb Les Arts, i a càrrec de la coordinació es troba La Fábrica.

 

El programa complet i els participants en el festival es donaran a conéixer en una roda de premsa que es realitzarà divendres que ve 20 de gener en Les Arts.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts