Gustavo Gimeno, el director espanyol més internacional, assaja en Les Arts ‘Jenůfa’, una de les grans apostes de la temporada - Les Arts, València

Gustavo Gimeno, el director espanyol més internacional, assaja en Les Arts ‘Jenůfa’, una de les grans apostes de la temporada

  • El mestre valencià inaugura, a més, l’oferta simfònica de 2023 amb sengles concerts amb el pianista Javier Perianes a València i Castelló

   

  • Des de 2019, Gustavo Gimeno manté una estreta relació amb Les Arts, i és una batuta imprescindible en la programació

   

  València (05.01.23). Gustavo Gimeno torna aquest mes de gener amb ‘Jenůfa’, de Janáček, al fossat de Les Arts, on va fer el debut operístic en 2015 amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

   

  Després de huit anys, el mestre valencià, consagrat ja com un dels directors espanyols més internacionals, director musical de la Filharmònica de Luxemburg i de la Simfònica de Toronto i futur titular del Teatro Real, es retroba amb el públic de la Sala Principal en una de les grans apostes de la temporada 2022-2023: la colpidora òpera de Leoš Janáček, inèdita en el repertori de Les Arts.

   

  Des de principi de gener, el mestre valencià prepara ja amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) el primer títol d’òpera que ofereix Les Arts en 2023, una partitura excepcional, d’incommensurable força expressiva i riquesa tímbrica, que permetrà gaudir de les excel·lències de l’OCV.

   

  El mestre valencià dirigeix també un elenc de primeres figures del panorama líric per a la primera vegada que Les Arts programa l’òpera de Janáček, habitual en la programació dels grans teatres, amb la soprano estatunidenca Corinne Winters com a protagonista i que és considerada com l’actual intèrpret de referència de Jenůfa.

   

  També cantarà per primera vegada a València la ‘mezzosoprano’ alemanya Petra Lang, que incorpora al seu repertori el rol de Kostelnička, acompanyada pels estatunidencs Brandon Jovanovich, un els grans tenors dramàtics del moment i que cantarà el rol de Laca Klemeň, i Norman Reinhardt, que va debutar amb molt d’èxit el paper de Steva en aquesta mateixa producció a Amsterdam. Elena Zaremba, ‘mezzo’ de referència en el repertori rus, donarà vida a Stařenca Buryjovka, la matriarca del clan.

   

  Estreta relació

   

  Des del seu debut en 2014, amb sengles concerts amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana a València i a Castelló de la Plana, Gustavo Gimeno va entaular una estreta relació amb l’OCV que culminaria amb el repte de dirigir la seua primera òpera en la temporada 2014-2015 de Les Arts, ‘Norma’, de Bellini, amb la diva Mariella Devia en el paper protagonista en set memorables representacions.

   

  Després de quatre anys d’absència, el músic valencià manté, des de 2019, una presència estable en la programació simfònica de l’auditori valencià, en què ha esgotat les localitats en cadascuna de les seues propostes. Gimeno ha protagonitzat algunes de les pàgines més brillants de l’OCV en els últims anys, com les seues excepcionals vetlades mahlerianes, amb una reveladora ‘Novena’ o la seua també immensa ‘Tercera’, amb Violeta Urmana, en 2021.

   

  Entre els diferents estils i compositors que ha oferit amb la formació titular de Les Arts, Gimeno ha abordat des del repertori rus, amb un monogràfic de Stravisnky amb la lectura de dues de les seues grans obres: ‘La consagración de la primavera y Petrushka’, així com el desafiant ‘Cuarto concierto’ de Beethoven amb Javier Perianes com a pianista, acompanyat d’una celebrada ‘Séptima’ de Bruckner com a tancament de la vetlada.

   

  En aquesta ocasió, Gimeno farà doblet per primera vegada en una temporada de Les Arts, ja que, a més de l’òpera, dirigirà un concert amb l’OCV i el prestigiós pianista Javier Perianes, el 26 de gener a València i el 28 a Castelló de la Plana.

   


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts