Les Arts dedica la sessió de ‘Matins a Les Arts’ d’aquest diumenge a l’‘opéra-comique’ francesa - Les Arts, València

Les Arts dedica la sessió de ‘Matins a Les Arts’ d’aquest diumenge a l’‘opéra-comique’ francesa

  • El públic pot gaudir del talent dels artistes del Centre de Perfeccionament en l’escenari de la Sala Principal per tan sols 5 euros
  • El repertori inclou pàgines de Berlioz, Offenbach o Viardot, a més de redescobrir l’obra dels valencians Espí, Gomis i Valero Peris 

València (14.12.2022). Les Arts convida el públic a passar el matí del diumenge 18 de desembre a la seua Sala Principal amb una nova edició de ‘Matins a Les Arts’, per un preu popular de 5 euros.

Els cantants del Centre de Perfeccionament oferiran aquest dia un recital dedicat a l’‘opéra-comique’ francesa, en què també es redescobrirà l’obra de tres compositors valencians del segle XIX: José Melchor Gomis, José Espí Ulrich i José Valero Peris.

L’‘opéra-comique’ és un gènere operístic que va viure la seua edat d’or en la dècada de 1830 a París i que destaca per combinar diàlegs parlats amb àries cantades. José Melchor Gomis, natural d’Ontinyent, va desenvolupar gran part de la seua carrera com a compositor a la capital francesa i va explorar aquesta tipologia d’òpera en la primera meitat del segle XIX.

Els cantants del Centre interpretaran una selecció de temes de les seues obres ‘Le diable à Seville’ i ‘Le Revenant’, a més de fragments d’altres autors del gènere com Boieldieu, Gounod, Offenbach, Berlioz i Viardot. També es farà valdre el treball que van realitzar altres dos compositors del Romanticisme valencià com són José Espí Ulrich i José Valero Peris.

El cicle ‘Matins a Les Arts’ inclou una programació variada a un preu únic de 5 euros, que compta, com a intèrprets, amb els diferents actius artístics de Les Arts: l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, el Cor de la Generalitat Valenciana i els cantants del Centre de Perfeccionament.

Les pròximes sessions de ‘Matins a Les Arts’ són el 5 de febrer, amb un concert de cambra de l’OCV; el 5 de març, a càrrec dels artistes del Centre de Perfeccionament; el 2 d’abril, amb el Cor de la Generalitat Valenciana, i, finalment, el 7 de maig, amb un concert interpretat pels professors de l’OCV.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts