Iván Fischer dirigirà la Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en el seu concert en Les Arts - Les Arts, València

Iván Fischer dirigirà la Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en el seu concert en Les Arts

Les Arts 

  • El mestre Zubin Mehta cancel·la la seua presència a València per raons de salut
  • Fischer dirigirà ‘Simfonia concertant’ de Haydn i la ‘Cinquena simfonia’ de Mahler amb la BRSO, considerada com una de les millors orquestres del món

 

València (2.11.22). Iván Fischer dirigirà la Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks (Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera) el pròxim 25 de novembre, a les 19.30 hores, en un concert extraordinari a l’Auditori del Palau de les Arts.

El respectat mestre hongarés substitueix a Zubin Mehta, que ha hagut de cancel·lar la seua presència en aquesta gira per motius de salut. En aquest sentit, el mestre de Bombai ha agraït l’entusiasta acolliment del públic a aquest concert, a més d’indicar la seua gran admiració per Fischer, el director més indicat per a substituir-lo en aquesta ocasió.

Iván Fischer, director convidat habitual de la prestigiosa formació, dirigirà, en la visita a l’Auditori de les Arts, un programa amb la ‘Simfonia concertant en si bemoll major’ de Haydn i la llegendària ‘Cinquena simfonia’ de Gustav Mahler.

La Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks és considerada com un dels millors conjunts simfònics del món gràcies als seus directors i a la flexibilitat i sòlid nivell artístic de cadascun dels músics. La seua visita marca la tornada de les grans formacions internacionals a València després dels anys de pandèmia.

Fundada en 1949 per Eugen Jochum, entre els seus titulars figuren Rafael Kubelík, Colin Davis, Lorin Maazel i Mariss Jansons, a més d’haver treballat amb noms llegendaris com Leonard Bernstein, Clemens Krauss, Erich Kleiber, Carlos Kleiber, Charles Munch, Ferenc Fricsay, Otto Klemperer, Karl Böhm, Günter Wand, Georg Solti, Carlo Maria Giulini, Kurt Sanderling i Wolfgang Sawallisch.

En l’actualitat, Sir Simon Rattle dirigeix la formació, que manté la col·laboració amb els directors més prestigiosos del moment, com Riccardo Muti, Esa-Pekka Salonen, Franz Welser-Möst, Daniel Harding i el mateix Zubin Mehta.

Iván Fischer

Considerat un dels músics més visionaris del nostre temps, a mitjan dècada de 1980 va fundar la Budapest Festival Orchestra i la seua labor com a director musical d’aquesta s’ha convertit en un dels màxims èxits musicals internacionals dels últims 30 anys. Ha fundat diversos festivals: Mahlerfest de Budapest, el festival Bridging Europe i el Festival d’Òpera de Vicenza. El Fòrum Econòmic Mundial li va concedir el Premi Crystal pels seus assoliments en el foment de les relacions culturals internacionals.

Ha sigut director titular de la National Symphony Orchestra a Washington, de l’Òpera Nacional de Lió i de la Konzerthausorchester de Berlín, i aquesta última el va nomenar director llorejat. La Royal Concertgebouw Orchestra el va nomenar director convidat honorífic després de dècades de col·laboració. És director convidat habitual de la Berliner Philharmoniker, de la Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks i de la Filharmònica de Nova York.

Iván Fischer és ciutadà d’honor de Budapest, el president d’Hongria li va concedir la medalla d’or i el Govern francés el va distingir com a Cavaller de les Arts i les Lletres. En 2006, va ser condecorat amb el Premi Kossuth hongarés; en 2011, amb el Premi de Música de la Royal Philharmonic Society i el Premi Ovatie holandés, i en 2013 va ser nomenat membre honorífic de la Royal Academy of Music de Londres.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts