James Gaffigan dirigeix ‘Danses simfòniques’ de ‘West Side Story’ i una selecció de ‘Romeu i Julieta’ de Prokófiev - Les Arts, València

James Gaffigan dirigeix ‘Danses simfòniques’ de ‘West Side Story’ i una selecció de ‘Romeu i Julieta’ de Prokófiev

‘Les Arts és Simfònic’ 

  • El mestre estatunidenc recupera per a la primera visita de la temporada a l’Auditori de les Arts ‘El sueño de Eros’ d’Óscar Esplá
  • L’Orquestra de la Comunitat Valenciana interpreta aquest divendres dues de les creacions més celebrades de dos imprescindibles del S. XX

València (7.11.22). James Gaffigan torna a Les Arts el pròxim 11 de novembre amb un programa que inclou ‘Danses simfòniques’ del conegut musical ‘West Side Story’, de Bernstein, i una selecció del ballet ‘Romeu i Julieta’, de Prokófiev, considerada una de les partitures més belles del repertori.

El director musical de Les Arts recupera, a més, per al seu primer concert d’abonament amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana a l’Auditori, una de les obres menys difoses de l’alacantí Óscar Esplá, ‘El sueño de Eros’, amb la qual iniciarà aquesta atractiva vetlada simfònica, seguida de dues de les creacions més celebrades de dos compositors imprescindibles del S. XX: Leonard Bernstein i Serguéi Prokófiev.

‘West Side Story’ és possiblement l’obra més coneguda i estimada del compositor, pianista i director d’orquestra nord-americà Leonard Bernstein, que després del seu irresistible èxit a Broadway va extraure els seus números musicals amb el títol de ‘Danses simfòniques’ (1960), la ‘suite’ orquestral que interpretarà l’OCV sota la batuta de Gaffigan aquest divendres. En aquesta, Bernstein reuneix, per a una plantilla de gran orquestra, inoblidables temes de l’obra com ‘Maria’, ‘Somewhere’, ritmes llatins, ‘jazz’ o mambo.

La revolució de ‘West Side Story’ en el gènere del musical va culminar un any després amb l’oscaritzada adaptació al seté art de Jerome Robbins i Robert Wise d’aquesta versió urbana i contemporània de ‘Romeu i Julieta’ en l’Upper West Side novaiorqués.

Després del descans, la formació titular de Les Arts ofereix una selecció de moviments de les ‘suites’ que Serguéi Prokófiev va orquestrar a partir de la música per al seu ballet ‘Romeo i Julieta’, reconegut hui en dia com la gran obra mestra del geni ucraïnés.

Prokófiev va ser el primer a adaptar la tragèdia de William Shakespeare a la dansa, i va deixar per a la posteritat una partitura magistral i d’excepcional riquesa tímbrica, que va aconseguir narrar sense paraules la història dels famosos amants de Verona.

Després del concert d’aquest divendres, James Gaffigan iniciarà els assajos de ‘La Bohème’, de Puccini, una de les òperes predilectes del públic valencià, que comptarà en les seues representacions en Les Arts amb Federica Lombardi i Saimir Pirgu en els papers de Mimì i Rodolfo, respectivament, i la valenciana Marina Monzó com Musetta.

 

Les Arts recorda que les localitats per al concert de James Gaffigan tenen un preu per al públic general entre 30 i 40 euros. Els interessats poden trobar més informació sobre aquest tema en el web de Les Arts.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts