L’IVC i les Arts presenten en la Filmoteca de València ‘Macbeth’ (1971) de Roman Polanski - Les Arts, València

L’IVC i les Arts presenten en la Filmoteca de València ‘Macbeth’ (1971) de Roman Polanski

  • La projecció se celebra amb motiu de la representació de ‘Macbeth’ de Giuseppe Verdi del 31 de març al 10 d’abril en les Arts
  • S’emmarca dins del cicle ‘Les Arts a la Filmoteca’, que presenta pel·lícules relacionades amb espectacles programats per les Arts

 

València (24.03.22). L’Institut Valencià de Cultura i les Arts prossegueixen la seua col·laboració en la Filmoteca de València amb la projecció, el divendres 25 de març, a les 20 hores, de ‘Macbeth’ (1971) de Roman Polanski. La pel·lícula es podrà tornar a veure el dissabte 26 de març, a les 18 hores.

 

Després de la projecció al febrer de ‘Hamlet’ (1964) del rus Grigori Kozintsov, La Filmoteca continua projectant adaptacions cinematogràfiques de les obres de William Shakespeare dirigides per grans cineastes europeus.

 

Al març, La Filmoteca projecta la versió cinematogràfica de ‘Macbeth’ que va rodar Roman Polanski a Gal·les en 1971, amb un repartiment encapçalat per Jon Finch, Francesca Annis, Martin Shaw i Terence Bayler.

 

L’obra teatral de Shakespeare conta la història de Macbeth, un valerós general escocés, que rep la visita de tres bruixes que li profetitzen que un dia serà rei. Aprofitant que el rei Duncan s’allotja a sa casa, i esperonat per la seua esposa, Macbeth l’assassina i és proclamat rei d’Escòcia. No obstant això, per a mantindre’s en el tron, es veurà obligat a continuar cometent més crims; mentrestant, la seua esposa, aclaparada pels remordiments, s’afona.

 

‘Macbeth’ va ser la primera pel·lícula que va dirigir Polanski després del brutal assassinat de la seua esposa, Sharon Tate, comés per la secta de Charles Manson. Tal vegada per això, la crítica va considerar en el seu moment que el cineasta polonés havia dut a terme una catarsi de la seua tragèdia personal en una pel·lícula que opta per explicitar la violència sense estalviar sang a l’espectador.

 

 

 

Les Arts a La Filmoteca

 

El cicle ‘Les Arts a La Filmoteca’ presenta clàssics del cinema que estan inspirats o mantenen connexions amb òperes o espectacles musicals programats pel coliseu valencià. En aquesta ocasió, les versions cinematogràfica i operística de ‘Macbeth’ protagonitzen el diàleg que les Arts i La Filmoteca estableixen entre les seues respectives programacions.

 

Amb motiu de la representació en les Arts de l’òpera ‘Macbeth’ de Giuseppe Verdi, La Filmoteca projecta l’adaptació al cinema dirigida per Polanski de la tragèdia de Shakespeare.

 

Sota la direcció musical del mestre italià Michele Mariotti i la direcció escènica de l’australià Benedict Andrews, ‘Macbeth’ de Giuseppe Verdi es representa del 31 de març al 10 d’abril en el Palau de les Arts.

 

La Filmoteca de València conclou el cicle ‘Les Arts a la Filmoteca’ a l’abril amb la projecció ‘Woyzeck’ (1979) de l’alemany Werner Herzog, coincidint amb la representació en les Arts de l’òpera ‘Wozzeck’ d’Alban Berg, dues singulars adaptacions de l’obra teatral de Georg Büchner.

 

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts