Les Arts, València - Concierto por la paz

Marzà: “Hem potenciat un concert solidari de l’OCV perquè el poble ucraïnés reba ajuda humanitària a través de Creu Roja”

  • El concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana tindrà lloc el pròxim dissabte 5 de març a la Sala Principal de Les Arts, a les 12.30 hores
  • La reserva de localitats gratuïtes es pot realitzar a través de: https://lesarts.koobin.com/index.php?action=PU_evento&Ev_id=4773, i es convida que el públic realitze donacions en el compte que s’ha activat de Creu Roja

València (03.03.22). El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha anunciat la realització d’un concert contra la guerra i solidari amb el poble ucraïnés per part de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana dissabte que ve a les 12.30 hores a la Sala Principal de Les Arts.

“Amb el lema ‘OCV per la pau’ obrim una porta cultural a la societat valenciana perquè se solidaritze amb el poble ucraïnés i el públic acudisca a un concert de primer nivell, en el qual convidem que la gent realitze donatius per a ajudar tantíssimes persones d’Ucraïna que estan patint les nefastes conseqüències de la guerra”, ha explicat Marzà, i hi ha afegit: “ Volem que es difonga al màxim aquesta activitat, promoguda pels integrants de l’OCV, perquè és un símbol de repulsa absoluta a la guerra i d’ajuda humanitària imprescindible”.

Així mateix, el titular de Cultura ha volgut destacar que “la música és un llenguatge universal de pau entre pobles i persones, que queda reflectit perfectament en aquest concert, on comptem amb músics de l’OCV de 19 nacionalitats, entre els quals, ucraïnesos i russos. La convivència i el respecte són els eixos d’aquesta proposta”.

Marzà ha volgut també agrair “tant als integrants de l’OCV com a tot l’equip de Les Arts i la bona predisposició de l’organització Creu Roja haver dut a terme aquesta proposta de forma tan ràpida”.

Les entrades al concert són gratuïtes i la reserva es realitza a través de la pàgina web de Les Arts, on el públic assistent tindrà l’opció de fer el seu donatiu a Creu Roja mitjançant el compte bancari ES86 0198 0500 8020 2205 3421. A més, també es poden realitzar donatius amb motiu del concert al número de Bizum 02727.

També s’ha habilitat una fila zero simbòlica per a totes les persones que no acudisquen al concert però que igualment vulguen realitzar un donatiu.

Les Arts reservarà una quota de 100 localitats per a la recollida presencial d’aquestes en les taquilles del teatre el mateix dissabte 5 de març, una hora abans de l’inici del concert, i s’assignarà un màxim de dues localitats per sol·licitant.

Repertori del concert ‘OCV per la pau’

Els músics de la secció de cordes de l’OCV protagonitzen aquesta iniciativa, que comptarà amb un repertori de 8 obres, entre les quals es troben ‘Adagi per a cordes, Op. 11’, de Samuel Barber; el solo de violí de ‘La llista de Schindler’, de John Williams, o ‘Intermezzo’ de ‘Cavalleria Rusticana’, de Mascagni.

Entre els 28 intèrprets de l’OCV hi haurà 4 ucraïnesos i 4 russos, i tancarà el programa ‘Melodia’, del compositor ucraïnés Myroslav Skoryk.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts