Josep Pons dirigeix ‘Atlàntida’, de Manuel de Falla, en les Arts i l’Auditori de Castelló - Les Arts, València

Josep Pons dirigeix ‘Atlàntida’, de Manuel de Falla, en les Arts i l’Auditori de Castelló

Les Arts és Simfònic

  • Núria Rial, Maite Beaumont i Damián del Castillo interpreten el pròleg i la primera i tercera part de la monumental cantata, amb el Cor de la Generalitat i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana
  • El programa del concert també inclou les exuberants primera i segona suite de ‘Daphnis et Chloé’ de Ravel

València (01.02.22). Josep Pons dirigeix ‘Atlàntida’, de Manuel de Falla, en el Palau de les Arts, aquest dijous 3 de febrer, i en l’Auditori de Castelló, el pròxim dia 4, dins de la primera incursió simfònica de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en 2022.

 

Després de debutar amb la formació titular de les Arts la passada temporada a Sagunt a Escena i a Castelló, Josep Pons torna amb un programa suggeridor, que uneix la fascinació per la mitologia del compositor gadità en la seua monumental i inacabada cantata escènica amb la del seu coetani i íntim amic Maurice Ravel en la primera i segona suite de ‘Daphnis et Chloé’.

Per a la primera part del concert, l’actual titular del Gran Teatre del Liceu, i reconegut com un dels grans experts en el llegat de Falla, rescata únicament els passatges que el compositor va deixar acabats o estructurats (pròleg, parts I i III).

Reconegudes veus com la soprano catalana Núria Rial (Isabel), la mezzosoprano navarresa Maite Beaumont (Pirene) i el baríton andalús Damián del Castillo (Corifeo) encapçalen el repartiment selecte que interpretarà, junt amb el Cor de la Generalitat i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, la fascinant partitura de Falla.

Després del descans, Josep Pons s’endinsa en el món exuberant i suggestiu de la Grècia antiga que Maurice Ravel va orquestrar en les exigents suites de ‘Daphnis et Chloé’, una de les seues obres imprescindibles, amb les quals l’espectador podrà gaudir les excel·lències dels cossos estables de les Arts.

Josep Pons dirigirà aquest programa dijous que ve, 3 de febrer, a les 20.00 h en l’Auditori de les Arts. Un dia després, el mestre català oferirà aquest mateix concert en l’Auditori de Castelló, el divendres dia 4 a les 19.30 h.

 

Les Arts és Simfònic

Josep Pons, considerat com un dels directors espanyols amb més projecció internacional, forma part de la selecta nòmina de batutes nacionals i internacionals que treballen amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana al llarg de la temporada 2021-2022.

Després de les reeixides incursions de James Gaffigan, Juanjo Mena i Gustavo Gimeno, a la visita del mestre català seguiran la tornada del director musical de les Arts, James Gaffigan (6 de maig), amb obres de Rodrigo, Ravel i Dvořák, i el debut de Mark Elder (10 de juny), que clausurarà la programació de Les Arts és Simfònic amb Stravinsky i Strauss en el faristol.

 

Les localitats per al cicle simfònic de les Arts tenen un preu que oscil·la entre 30 i 45 euros.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts