Matthias Goerne interpreta ‘Lieder’ de Schumann en el seu primer recital a les Arts

 Matthias Goerne interpreta ‘Lieder’ de Schumann en el seu primer recital a les Arts

Les Arts és Lied 

  • El seu timbre captivador, l’exquisit fraseig i la seua capacitat de comunicació han consagrat el baríton com una de les grans figures del gènere
  • Benjamin Bernheim, Lisette Oropesa, Marianne Crebassa i Jakub Józef Orliński completen la nòmina d’intèrprets d’aquest cicle per a 2022

 

València (27.1.22). El Palau de les Arts continua en 2022 amb el seu cicle dedicat al ‘lied’ amb la visita de Mathias Goerne, una de les més grans estreles d’aquest gènere, que debuta amb aquesta actuació al teatre d’òpera valencià.

El prestigiós baríton alemany, acompanyat pel pianista austríac Markus Hinterhäuser, dedica a Robert Schumann la segona sessió d’aquest cicle, que tindrà lloc aquest dissabte, a les 19.00 h a la Sala Principal.

Deixeble de dues figures llegendàries com Dieter Fischer-Dieskau i Elisabeth Schwarzkopf, Matthias Goerne atresora una impecable trajectòria liederística, que ha fet que aconseguisca l’admiració de públic i crítica per la bellesa del seu timbre, el seu exquisit fraseig i la capacitat de comunicació amb l’audiència en els principals auditoris i teatres d’òpera del circuit internacional.

Per al seu debut a les Arts, el cantant de Weimar s’endinsa en l’univers de Robert Schumann, un dels autors més apreciats del gènere per l’emotivitat i el lirisme de les seues pàgines. Amb l’acompanyament del pianista Markus Hinterhäuser, actual intendent del Festival de Salzburg, amb qui ha publicat el seu últim treball discogràfic ‘Einsamkeit’, Matthias Goerne aborda alguna de les peces més celebrades del compositor de Zwickau.

El programa inclou obres imprescindibles com el monumental cicle de cançons opus 39, amb textos del poeta i novel·lista alemany Joseph von Eichendorff; els cèlebres poemes sobre María Estuard, opus 135, la seua última composició per a veu solista; una selecció dels ‘Lieder und Gesänge’ basats en ‘Anys d’aprenentatge de Wilhelm Meister’, la segona novel·la de Goethe; ‘Die Löwenbraut’, amb textos d’Adalbert von Chamisso, o el seu cicle de cançons opus 30 a partir de poemes de l’excels escriptor austríac Nikolaus Lenau.

Les Arts és Lied

El cicle que les Arts dedica a aquesta forma musical que uneix veu, poesia i piano continuarà amb els recitals de Benjamin Bernheim (20 de febrer de 2022), Lisette Oropesa (5 de març de 2022), Marianne Crebassa (2 d’abril de 2022) i Jakub Józef Orliński (15 de maig de 2022).

Les Arts recorda que els preus de les entrades per als recitals del cicle ‘Les Arts és Lied’ oscil·len entre 20 i 40 euros.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts