Ute Lemper recupera a les Arts l’essència del cabaret berlinés amb ‘Rendezvous with Marlene - Les Arts

Ute Lemper recupera a les Arts l’essència del cabaret berlinés amb ‘Rendezvous with Marlene

Les Arts és Altres Músiques

 Ute Lemper recupera a les Arts l’essència del cabaret berlinés amb ‘Rendezvous with Marlene’ 

  • La fascinant cantant i actriu alemanya actuarà, acompanyada d’una agrupació instrumental, a l’Auditori aquest diumenge, 21 de novembre
  • El guitarrista nord-americà Pat Metheny protagonitzarà la incursió en el jazz del cicle ‘Les Arts és Altres Músiques’ el 22 de juny

 

València (18.11.21). Ute Lemper recupera al Palau de les Arts l’essència del cabaret alemany dels anys 20 amb l’espectacle ‘Rendezvous with Marlene’, que oferirà aquest diumenge, 21 de novembre, a les 21.00 hores a l’Auditori dins del cicle ‘Les Arts és Altres Músiques’.

Acompanyada per una agrupació instrumental, la cantant i actriu alemanya ret tribut amb aquesta proposta a la seu compatriota Marlene Dietrich, icona del cinema sonor i essència mateixa del cabaret d’entreguerres, amb un recorregut per la trajectòria de la intèrpret de ‘L’àngel blau’ des dels seus anys de cabaret a Berlín fins a les seues col·laboracions amb Burt Bacharach.

L’espectacle, tal com la diva alemanya explica, naix d’una conversa telefònica mantinguda entre ella i Marlene Dietrich a París en 1988. En aquella data, una novella Ute, després de rebre el Premi Molière francés per la seua actuació en ‘Cabaret’ a París, va enviar a la diva una postal en què es disculpava per les comparacions de la premsa, que equiparaven la jove artista amb la mítica actriu.

Durant les tres hores de telefonada, Ute, que estava en el començament de la seua carrera, escolta com la intèrpret de ‘Lily Marleen’ recupera per a ella moments únics de la seua prolífica i inigualable carrera, plena de pel·lícules, música, personatges increïbles i d’històries d’amor i de fama. 180 minuts per a escoltar Marlene parlar sobre la seua trajectòria, el seu treball i estil, la seua devoció per Rilke, la seua complicada relació amb Alemanya, el seu dolor i les seues fascinacions.

Sis dies abans que Ute Lemper debutara en el rol de Lola en la producció  ‘L’àngel blau’ a Berlín en 1992 -el paper que va fer de la Dietrich una estrela en 1928-, Marlene moria a París.

En ‘Rendezvous with Marlene’, Lemper ens conta entre cançons la història de Marlene Dietrich durant tots els capítols de la seua vida. En l’escenari l’acompanyen músics d’extraordinària qualitat, com el pianista Vana Gierig i el violinista Cyril Garac, juntament amb Romain Lecuyer al contrabaix i Matthias Daneck a la bateria.

Les Arts recorda que les entrades per a aquest concert tenen un preu entre 28 i 40 euros.

Les Arts és Altres Músiques

Amb el cicle ‘Les Arts és Altres Músiques’, les Arts busca oferir la més àmplia visió de la música vocal, i inclou propostes i estils que, per la seua naturalesa, han estat poc presents en la programació del teatre fins hui. D’aquesta manera, el fado, el ‘jazz’, s’obrin camí juntament amb altres corrents de la música global a través dels seus intèrprets més destacats.

Dins del capítol dedicat al ‘jazz’, l’Auditori rebrà el 22 de juny la visita d’una llegenda viva d’aquest gènere com és el guitarrista nord-americà Pat Metheny, amb més de quaranta anys d’actuacions en viu, un incommensurable llegat discogràfic i vint premis Grammy a favor seu.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts