Les Arts cubre nueve plazas de la Orquestra de la Comunitat Valenciana

Les Arts cobreix nou places de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana

  • Més de 400 candidats de perfil internacional van participar en les audicions, que s’han desenvolupat amb mesures de seguretat sanitària molt estrictes
  • La plantilla fixa de l’OCV incorpora amb aquest procés un viola solista, un viola ‘tutti’, dos violoncels ‘tutti’ i cinc violins ‘tutti’

 

València (21.07.21). El Palau de les Arts ha cobert nou places per a l’Orquestra de la Comunitat Valenciana com a resultat del procés d’audicions que ha finalitzat aquesta setmana passada.

D’aquesta manera, a partir de la temporada 2021-22, la formació titular de les Arts incrementarà la seua plantilla fixa en la secció de cordes amb un viola solista, un viola ‘tutti’, dos violoncels ‘tutti’ i cinc violins ‘tutti’, als quals cal afegir la plaça de concertino, ja coberta en un procés anterior.

Per país d’origen, cinc dels músics seleccionats són espanyols, una dels quals és valenciana. Els vencedors restants del procés tenen passaport anglés, polonés, romanés i ucraïnés.

Segons valora el director artístic de les Arts, Jesús Iglesias Noriega: “L’alt nivell dels aspirants i la cobertura de places amb candidats de perfil internacional posen de manifest el prestigi de la institució. A més, es compleix amb un dels principals objectius establits pel patronat per a aquesta nova etapa de Les Arts: dotar l’OCV d’un marc d’estabilitat per a garantir el seu creixement artístic”.

“Amb la cobertura de les places i la designació de James Gaffigan com a director musical, l’OCV inicia un període de consolidació en què afrontar nous i il·lusionants projectes”, ha apuntat Jesús Iglesias Noriega.

La direcció de les Arts va convocar el mes de març passat la primera oferta d’ocupació pública per a l’OCV des de 2015 amb l’objectiu de potenciar la qualitat del conjunt i satisfer les necessitats de l’orquestra quant a plantilla fixa estable mínima.

Més de 400 candidats de perfil internacional van participar en les audicions en les Arts, que s’han desenvolupat amb mesures de seguretat sanitària molt estrictes.

Al llarg de la temporada 2021-22 es convocaran les places restants que permetran a les Arts aconseguir l’objectiu de tindre una orquestra de 74 músics amb plaça fixa.

 

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts