Manfred Honeck dirigeix en les Arts les simfonies 1 i 5 de Beethoven en el seu debut amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana - Les Arts

Manfred Honeck dirigeix en les Arts les simfonies 1 i 5 de Beethoven en el seu debut amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana

Les Arts és Simfònic 

  • El titular de la Simfònica de Pittsburg treballa habitualment amb les formacions de major prestigi a Europa i els Estats Units
  • Manfred Honeck i l’OCV ofereixen aquest programa el 18 i 19 de juny en l’Auditori. Els preus de les entrades oscil·len entre 30 i 45 euros.

 

València (11.06.21). L’austríac Manfred Honeck, una de les batutes de major reconeixement en el circuit internacional, dirigirà les simfonies 1 i 5 de Beethoven amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) els dies 18 i 19 de juny en l’Auditori del Palau de les Arts.

Les Arts substitueix la ‘Novena’ de Beethoven per aquest programa, amb obres del mateix compositor, amb la finalitat de preservar les garanties artístiques que permeten al públic gaudir del debut del prestigiós mestre al capdavant de l’OCV.

Manfred Honeck és, des de 2008, director titular de la Simfònica de Pittsburg, una de les agrupacions més antigues dels Estats Units, amb la qual ha rebut nombrosos reconeixements i distincions pels seus enregistraments de Beethoven, Bruckner, Txaikovski, Strauss i Xostakóvitx, entre els quals destaca el premi Grammy de la indústria estatunidenca.

En la seua primera visita a les Arts, Honeck manté l’obra simfònica de Beethoven com a carta de presentació. El director austríac ha seleccionat la ‘Simfonia Núm.1”, que permet albirar l’essència del geni alemany en la seua primera incursió en el camp simfònic, per a concloure amb la ‘Cinquena’, una de les pàgines més benvolgudes del repertori i encara inèdita en les Arts, les  quatre primeres notes de la qual formen part de l’imaginari universal de la música clàssica.

Les Arts recorda que el concert del divendres 18 comença a les 20.00 h, mentre que el dissabte 19 l’hora d’inici serà les 19.00 h. Els preus de les entrades oscil·len entre 30 i 45 euros.

Manfred Honeck

Manfred Honeck és considerat com un dels directors d’orquestra més rellevants del circuit. Format en la més genuïna tradició musical vienesa, l’inconfusible segell de les seues interpretacions li ha valgut el reconeixement internacional de crítica i públic, així com nombroses distincions, com el premi a l’Artista de l’any’ que va rebre en els International Classical Music Awards de 2018.

La seua presència és habitual en les orquestres de major prestigi a Europa i els Estats Units. En aquest sentit, destaquen formacions europees com les Filharmòniques de Berlín i Viena, l’Staatskapelle de Dresden, la Tonhalle de Zuric, la Concertgebouw d’Amsterdam, l’Orquestra de París o la Simfònica de Londres, o les agrupacions que integren el ‘Big five’ estatunidenc: la Filharmònica de Nova York, les simfòniques de Boston i Chicago i les orquestres de Cleveland i Filadèlfia.

Manfred Honeck cultiva, així mateix, una important faceta operística. Director musical de 2007 a 2011 en l’Òpera de Stuttgart, ha col·laborat, així mateix, amb la Semperoper de Dresden, el Festival de Salzburg, la Komische Oper de Berlín, el Teatre de la Monnaie a Brussel·les, l’Òpera de Copenhaguen o el Theater an der Wien, entre altres.

 

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts