Les Arts Volant inicia la seua cinquena gira per la província de València - Les Arts, València

Les Arts Volant inicia la seua cinquena gira per la província de València

Les Arts és per a tots 

  • Des de Vallés, amb 154 habitants, fins a Alboraia, amb 24.741, el camió de Les Arts Volant visitarà 13 municipis, de la mà de la Diputació
  • Els artistes del Centre de Perfeccionament oferiran la primera representació de l’obra ‘El tutor burlat’ el pròxim 19 de juny a Agullent

València (25.05.21). El camió de Les Arts Volant inicia a Agullent, el pròxim 19 de juny, la seua cinquena gira en col·laboració amb la Diputació de València per a acostar l’òpera a l’aire lliure als municipis de la província.

El camió escenari construït per Les Arts portarà novament com a espectacle itinerant l’òpera ‘El tutor burlat’, del compositor valencià Vicente Martín i Soler, després de l’èxit del muntatge ‘fresc i colorista’ de Jaume Policarpo en les seues diferents representacions pel territori l’any passat.

El Teatre Martín i Soler ha albergat hui la presentació del nou tour de ‘l’òpera sobre rodes’, amb la presència del diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, i el director artístic de les Arts, Jesús Iglesias Noriega.

Les Arts Volant és un projecte de difusió cultural impulsat des de les Arts, en col·laboració amb la Diputació de València i l’Ajuntament de València, que va nàixer en 2017 i que, fins a la data, ha permés a més de 50.000 espectadors gaudir d’un espectacle d’òpera, des de la plaça més pròxima.

En aquesta edició, un total de 13 municipis rebran la visita dels artistes del Centre de Perfeccionament de les Arts, que interpretaran sobre aquest escenari mòbil la primera òpera que va escriure Vicente Martín i Soler.

El propòsit és fer arribar l’òpera a qualsevol racó del territori, especialment a aquells llocs amb escassa activitat musical o on seria complicat dur a terme una representació per no tindre els mitjans tècnics o instal·lacions necessàries.

Des de Vallés, amb 154 habitants, fins a Alboraia, amb 24.741, el camió de Les Arts Volant possibilitarà la primera experiència amb la lírica per a molts ciutadans i ciutadanes en les mateixes condicions tècniques i escèniques amb les quals es desenvoluparia en qualsevol teatre d’òpera.

El calendari de representacions provincials és el següent: Agullent Dissabte 19 de juny · 22.00h Elda Diumenge 20 de juny · 22.00h Benimodo Dimecres 23 de juny · 21.30h Sant Mateu Dijous 24 de juny · 21.30h El Puig Dissabte 26 de juny · 22.00h Daimús Diumenge 27 de juny · 22.00h Higueruelas Dimecres 30 de juny · 21.30h Marines Dijous 1 de juliol · 21.30h Bocairent Dissabte 3 de juliol · 22.00hVallés Diumenge 4 de juliol · 22.00h Alfafar Dimecres 07 de juliol · 21.30h Palau de Les Arts Divendres 09 de juliol · 22.00h Palau de Les Arts Dissabte 10 de juliol · 22.00h El Pinós Dimecres 14 de juliol · 21.30h Alboraia Dijous 15 de juliol · 21.30h Algar de Palancia Dissabte 17 de juliol · 22.00h La Font d’en Carròs Diumenge 18 de juliol · 22.00h Alcoi Dimecres 21 de juliol · 21.30h Sumacàrcer Dijous 22 de juliol · 21.30h Navarrés Dissabte 24 de juliol · 22.00hPeníscola Diumenge 25 de juliol · 22.00h.

Per al diputat de Cutura, Xavier Rius, “després de cinc edicions, considere que l’experiència inèdita de Les Arts Volant s’ha consolidat com un referent de la creativitat valenciana. Junt amb les Arts, hem creat un producte cultural de gran qualitat i acceptació, i estem molt satisfets de poder moure’l any rere any per les nostres comarques”.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha destacat que “tornem a convidar a la ciutadania de València a una representació d’alt nivell per a aprofundir en la democratització de la cultura amb l’acostament als barris d’una proposta tan estimulant com l’òpera”.

El director artístic de les Arts, Jesús Iglesias Noriega, ha emfatitzat la importància del projecte, no sols per a l’obertura de l’òpera a noves audiències, sinó per l’important valor educatiu de Les Arts Volant amb l’elecció de l’obra ‘El tutor burlat’.

“Vicente Martín i Soler, el compositor valencià més internacional de tots els temps, i que va rivalitzar en popularitat amb el mateix Mozart en la Viena imperial, és encara un gran desconegut per a la gran majoria de la ciutadania”, ha recordat el director artístic.

“I no hi ha millor eina educativa que l’experiència artística, capaç de despertar els més diversos sentiments en l’espectador i vincular-los amb el que està descobrint.

El públic de Les Arts Volant no sols descobreix l’òpera quan assisteix a una representació, sinó que també es retroba amb el seu patrimoni musical per a tornar a Martín i Soler el lloc que li correspon en la història”.

 

El tutor burlat

En ‘El tutor burlat’, Jaume Policarpo proposa una posada en escena amb una estètica inspirada en les targetes postals romàntiques del segle XIX, de colors pastel. El punt de contrast l’aporta el vestuari, encomanat a José María Adame, que conjuga colors més intensos i elements actuals, que ressalten amb la il·luminació d’Antonio Castro.

El repartiment de l’obra ‘El tutor burlat’ està format pels artistes del Centre de Perfeccionament Aida Gimeno (Violante), Larisa Stefan (Dona Menica), Oleh Lebedyev (Fabrizio), Omar Lara (Pippo) i Jorge Franco (Don Lelio), junt amb el cantant valencià Gonzalo Manglano (Anselmo). José Jaime Hidalgo i Carlos Sanchis acompanyaran al piano en les representacions de l’espectacle.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts