Sonya Yoncheva canta a Itàlia en el seu recital de ‘Les Arts és Lied’ - Les Arts, València

Sonya Yoncheva canta a Itàlia en el seu recital de ‘Les Arts és Lied’

  • Interpreta cançons i romances de Leoncavallo, Martucci, Tirindelli, Tosti, Verdi i Puccini acompanyada al piano per Malcom Martineau
  • Les localitats per als recitals dins del cicle ‘Les Arts és Lied’ tenen un rang de preus que oscil·la entre 20 i 40 euros

València (22.04.22). La soprano Sonya Yoncheva canta a Itàlia en el recital que protagonitza aquest diumenge, 25 d’abril, a les 18.00 hores a la Sala Principal del Palau de les Arts, amb l’acompanyament pianístic de Malcom Martineau.

La diva búlgara ofereix per a la quarta sessió del cicle ‘Les Arts és Lied’ cançons i romances de Leoncavallo, Martucci, Tirindelli, Tosti, Verdi i Puccini en un recorregut pels principals compositors italians que van cultivar aquest gènere en el segle XIX. La soprano ha rebut l’aplaudiment unànime de públic i crítica per les seues interpretacions d’aquest repertori en els principals teatres i auditoris.

Artista excepcional i carismàtica, Sonya Yoncheva és una de les veus més cotitzades i magnètiques del panorama líric, imprescindible en les programacions dels auditoris i sales de concert de més prestigi, així com en els repartiments operístics dels grans teatres del circuit.

El recital d’aquest diumenge suposa, a més, el retrobament de la soprano amb el públic valencià, que encara recorda les seues memorables funcions de ‘La traviata’ en 2013.

Malcolm Martineau serà l’encarregat d’acompanyar Sonya Yoncheva en l’escenari aquest diumenge. Nascut a Edimburg, és un dels principals pianistes de la seua generació, i ha treballat amb grans cantants internacionals com Thomas Allen, Karita Mattila, Ann Murray, Angela Gheorghiu, Christopher Maltman i Michael Schade, entre altres.

Per als interessats, les localitats per als recitals dins del cicle ‘Les Arts és Lied’ tenen un rang de preus que oscil·la entre 20 i 40 euros.

 

Sonya Yoncheva 

La soprano búlgara Sonya Yoncheva és una de les intèrprets més aclamades i brillants de la seua generació. Va estudiar piano i cant amb Nelly Koitcheva en Plovdiv, la seua ciutat natal, i posteriorment va cursar un màster de cant en Ginebra amb la professora Danielle Borst. A més, va perfeccionar la seua formació junt amb William Christie i Le Jardin des Voix.

Les seues interpretacions de més èxit inclouen noves produccions de ‘Tosca’ i ‘Otello’ al Metropolitan de Nova York, on també ha encarnat els rols titulars de ‘Luisa Miller’, ‘La traviata’ i ‘Iolanta’, a més de Mimì en ‘La bohème’ o Gilda en ‘Rigoletto’. Al Covent Garden de Londres ha triomfat amb títols com ara ‘Norma’, ‘La traviata’, ‘Faust’, ‘Les contes d’Hoffmann’ (Antonia), ‘Carmen’ (Micaëla) i ‘La bohème’ (Mimì i Musetta). Així mateix, ha cantat ‘Il pirata’ i ‘La bohème’ (Mimì) al Teatro alla Scala; ‘L’incoronazione di Poppea’ en el Festival de Salzburg; noves produccions de ‘Médée’ i ‘La traviata’ a la Staatsoper de Berlín; i ‘Don Carlo’, ‘La bohème’, ‘Iolanta’, ‘La traviata’ i ‘Lucia di Lammermoor’ a l’Òpera de París.

Recentment ha cantat ‘Tosca’ a les Staatsoper de Munic i Berlín, ‘La traviata’ en el Maggio Musicale Fiorentino, ‘Médée’ a la Staatsoper de Berlín, ‘La bohème’ (Mimì) al Covent Garden, ‘Il pirata’ al Teatre Reial de Madrid, ‘Otello’ a Baden-Baden i Berlín, a més de ‘Iolanta’ i ‘Otello’ al Metropolitan.

En 2020 i 2021 ha participat en la gala d’inauguració de la temporada del Teatro alla Scala; en Met Stars Live in Concert amb un recital oferit en ‘streaming’ des del monestir de Schussenried; en el concert de Nadal en presència del president d’Alemanya i retransmés per la televisió d’aquell país; en la gala de Rolex ‘Perpetual Music’ des de la Staatsoper de Berlín; en Le Concert de París, a més de gales i concerts a Salzburg, Madrid, Montecarlo, Budapest, Ciutat de Mèxic, Verona i Anvers.

És ambaixadora mundial de Rolex i artista exclusiva del segell Sony, amb el qual ha gravat, entre altres, l’àlbum d’àries d’òpera ‘Paris, mon amour’, acompanyada per l’Orquestra de la Comunitat Valenciana. Al Palau de les Arts va protagonitzar ‘La traviata’ en 2013 dirigida per Zubin Meht


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts