Juanjo Mena dirigeix obres d’Arriaga i Schubert amb l’OCV i la soprano Sabina Puértolas a València i Castelló - Les Arts, València

Juanjo Mena dirigeix obres d’Arriaga i Schubert amb l’OCV i la soprano Sabina Puértolas a València i Castelló

  • El reconegut director basc es posa al capdavant de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana aquest dissabte 27 de març al Palau de les Arts i el diumenge 28 a l’Auditori de Castelló.
  • Tres de les batutes italianes de major reconeixement, Antonello Manarcorda, Fabio Luisi i Daniele Gatti, tancaran ‘Les Arts és Simfònic’.

València (24.03.21). Juanjo Mena dirigeix obres d’Arriaga i Schubert, amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i la soprano Sabina Puértolas com a solista, aquest cap de setmana a València i Castelló.

El prestigiós director basc està immers en els últims assajos del programa, amb el qual torna a les Arts 14 anys després. Reconegut per la seua dilatada trajectòria internacional, Juanjo Mena ha treballat amb les orquestres més reputades, entre les quals estan Cleveland, Nacional de França, Gewandhaus o les filharmòniques de Berlín, Londres i Nova York. Les Arts recupera aquest concert que va haver de ser posposat la passada temporada per la situació d’emergència sanitària.

El director principal del Cincinnati May Festival va ser una de les primeres batutes amb què va treballar l’OCV en el seu primer any de vida. Mena va debutar en 2007 amb un programa amb l’epígraf ‘Visions del segle XXI’, amb què va introduir en el repertori de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana compositors com Albéniz, Fernández-Arbós, Béla Bartok i César Cano.

Per al seu retorn, se centra en dues importants figures del romanticisme primerenc: Juan Crisóstomo de Arriaga, encara inèdit en el repertori de l’OCV, i Franz Schubert.

Anomenat el ‘Mozart espanyol’, Juan Crisóstomo de Arriaga (1806-1826) va ser un geni precoç que, a pesar de morir amb tan sols 19 anys, va deixar un important testimoni musical. Després de l’obertura de ‘Los esclavos felices’, la faceta lírica d’Arriaga centrarà la primera part del concert, amb la cantata dramàtica per a soprano i orquestra ‘Herminie’ i l’ària ‘Hymen! viens dissiper une vaine frayeur’ de l’òpera ‘Médée’, interpretades per la soprano Sabina Puértolas.

Com a tancament de la vetlada, Juanjo Mena proposa una de les grans obres del repertori simfònic, l’última simfonia que Franz Schubert va compondre, ‘La Gran’, anomenada així per la seua duració i majestuositat, i precursora dels nous aires romàntics.

Juanjo Mena dirigeix l’Orquestra de la Comunitat Valenciana aquest dissabte, 27 de març, a les 19.00 h, a l’Auditori del Palau de les Arts. Un dia després, l’OCV presentarà aquest mateix programa a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló a les 19.30 h. Per a més informació, els interessats poden consultar Les Arts – Un camí d’emocions i IVC (gva.és).

 

Les Arts és Simfònic

Tres de les batutes més destacades del panorama internacional tancaran ‘Les Arts és Simfònic’: Antonello Manacorda (28 i 29 de maig de 2021), Fabio Luisi (19 de juny de 2021) i Daniele Gatti (1 de juliol de 2021).

Juanjo Mena

Juanjo Mena és un dels directors espanyols més reconeguts del circuit internacional. Director principal del Cincinnati May Festival, anteriorment ha sigut director titular de la Filharmònica de la BBC, principal director convidat de la Filharmònica de Bergen i del Teatre Carlo Felice de Gènova, a més de director titular i artístic de l’Orquestra Simfònica de Bilbao.

Dirigeix prestigioses formacions, entre les quals estan les filharmòniques de Berlín, Londres, la Scala, Oslo i Rotterdam; les simfòniques de la Ràdio de Baviera, Bamberg, Ràdio Sueca, Nacional Danesa i NHK de Tòquio, així com l’Orquestra Nacional de França, Konzerthausorchester de Berlín, Tonhalle de Zuric i la Gewandhaus de Leipzig.

També és convidat per les més importants formacions nord-americanes, com les simfòniques de Baltimore, Chicago, Cincinnati, Montreal, Pittsburgh i Toronto; les filharmòniques de Nova York i Los Angeles, i les orquestres de Cleveland, Minnesota, Philadelphia i Washington. Apareix regularment al capdavant de la Simfònica de Boston, tant en la seua temporada de concerts com en el festival de Tanglewood.

Com a director d’òpera, aborda títols del repertori romàntic, com ‘Der fliegende Holländer’, ‘Salome’, ‘Elektra’, ‘Ariadne auf Naxos’, ‘El castillo de Barbazul’ o ‘Erwartung’, a més de produccions de ‘Yevgueni Oneguin’ a Gènova, ‘La vida breve’ a Madrid, ‘Le nozze di Figaro’ a Lausana o ‘Billy Budd’ i ‘Fidelio’ a Bilbao.

Premi Nacional de Música en 2016, Juanjo Mena ha gravat la ‘Simfonia Turangalîla’ amb la Filharmònica de Bergen, considerada de referència per la crítica especialitzada. Els seus registres al capdavant de la Filharmònica de la BBC comprenen homenatges a Arriaga, Ginastera, Albéniz, Falla, Pierné, Montsalvatge, Weber i Turina. Recents i pròxims compromisos inclouen el seu retorn a les temporades de les orquestres Gewandhaus de Leipzig, Tonhalle de Zuric, Simfònica de Bamberg, NHK de Tòquio i l’Orquestra de Minnesota.

 

 

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts