Les Arts rep 268 sol·licituds d’artistes de 45 països per a ingressar al Centre de Perfeccionament - Les Arts, València

Les Arts rep 268 sol·licituds d’artistes de 45 països per a ingressar al Centre de Perfeccionament

Les Arts és Formació

 

Les Arts rep 268 sol·licituds d’artistes de 45 països per a ingressar al Centre de Perfeccionament

 

  • Es tracta del curs amb el nombre de candidatures més gran des de la posada en marxa de l’Opera Studio de les Arts en 2009
  • A partir de setembre, la soprano María Bayo s’incorpora com a assessora per a la preparació musical i vocal de cantants i pianistes repertoristes

 

València (23.03.21). El Palau de les Arts ha rebut 268 candidatures de 45 nacionalitats diferents, per a participar en el procés selectiu de la nova promoció del Centre de Perfeccionament.

El pròxim curs de l’Opera Studio de les Arts, que començarà al setembre, ha registrat la major demanda des de la fundació del projecte en 2009. Artistes espanyols i mexicans (35) han encapçalat el gros de sol·licituds, seguits en nombre d’inscripcions per joves intèrprets de Rússia (21) i els Estats Units (18).

L’interés internacional pel projecte per a l’any acadèmic 2021-2022 s’ha confirmat també pel creixent nombre d’instàncies de professionals de països asiàtics com el Japó (5), Corea del Sud (5) i Filipines (1).

“L’excel·lència de la formació i l’activitat de les Arts són dues conclusions que s’extrauen de les xifres”, segons apunta Jesús Iglesias Noriega, director artístic de les Arts i màxim responsable del Centre de Perfeccionament, que afronta aquests dies les últimes fases del procés selectiu.

“D’una banda, un factor clau és el pla d’estudis i la carrera professional que permet desenvolupar als artistes que es formen a les Arts. Però, a més, s’uneix un fet incontestable. En aquest temps de pandèmia, amb la majoria de teatres tancats, les Arts ha oferit, des de juny de 2020, activitat artística ininterrompuda, en la qual la participació dels artistes del Centre de Perfeccionament ha sigut fonamental”.

 

En aquest sentit, Iglesias Noriega ha apuntat que el procés d’audicions s’ha adaptat també “als estrictes protocols sanitaris” del teatre. Després d’una preselecció de les videogravacions, aquesta setmana tindran lloc dues rondes de caràcter d’audicions de caràcter presencial excepte per als artistes seleccionats que no puguen eixir del seu país per les restriccions a causa del coronavirus.

 

Centre de Perfeccionament

Els artistes formaran part del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts durant les dues temporades següents a les audicions (temporades 2021-2022 i 2022-2023), sempre que la valoració que la direcció faça sobre l’evolució del cantant en finalitzar la primera temporada siga positiva.

La formació en el Centre de Perfeccionament inclou matèries com ara Tècnica vocal, Interpretació musical i escènica, Idiomes aplicats al cant, Tècnica Alexander i Psicologia. A més, s’impartiran classes magistrals amb artistes de prestigi internacional.

Cantants i pianistes rebran ensenyaments de docents qualificats, directors d’escena, cantants i altres artistes i professionals que participen en les produccions i esdeveniments de la temporada en curs del Palau de les Arts. Així mateix, han de participar obligatòriament en l’activitat artística i didàctica de l’Opera Studio de les Arts i podran ser inclosos en les produccions i els projectes de la temporada.

 

María Bayo, nova assessora musical

 

El Centre de Perfeccionament de les Arts comptarà, a partir de setembre, amb els serveis de la prestigiosa soprano María Bayo com a responsable del control, supervisió i desenvolupament de la preparació musical d’aquest projecte de ‘Les Arts és Formació’.

La cantant navarresa assumirà les tasques d’assessorament i seguiment continu de l’evolució dels artistes del Centre de Perfeccionament, tant en l’aspecte tècnic com en l’interpretatiu, i s’hi responsabilitzarà per a oferir, d’aquesta manera, les eines necessàries perquè els participants dels cursos assolisquen un desenvolupament artístic d’alt nivell.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts