‘La Macanita’ protagonitza la tercera sessió del cicle ‘Les Arts és Flamenco’ - Les Arts, València

‘La Macanita’ protagonitza la tercera sessió del cicle ‘Les Arts és Flamenco’

Les Arts és Flamenco 

‘La Macanita’ protagonitza la tercera sessió del cicle ‘Les Arts és Flamenco’ 

  • Artista amb un ampli repertori, Tomasa Guerrero Carrasco ‘La Macanita’, presenta el vessant més pur del flamenc
  • Argentina (23 d’abril) i Niño de Elche (7 de maig) són els encarregats de clausurar aquest cicle amb seu al Teatre Martín i Soler.

València (22.3.21). El Palau de les Arts rep Tomasa Guerrero Carrasco ‘La Macanita’ el pròxim 26 de març, a les 20.00 hores al Teatre Martín i Soler, dins del cicle ‘Les Arts és Flamenco’.

‘La Macanita’ és considerada com una de les intèrprets més il·lustres del ‘cante jondo’. Amb una trajectòria de més de 30 anys, l’artista de Jerez és hereva i continuadora de veus com La Paquera, Fernanda de Utrera o La Perla de Cadiz. ‘Cantaora’ llarga i plena de temperament i ‘pellizco’, la seua veu trencada és una de les més flamenques de les últimes dècades.

‘Cantaora’ d’ampli repertori, la soleá, les buleries de Jerez i de Cadis, i les nadales són la seua gran especialitat. ‘La Macanita’ presenta el vessant més pur del flamenc en aquest concert a les Arts, en el qual oferirà algunes de les seues fites discogràfiques així com els palos del seu repertori habitual: buleries, soleás, fandangos, ‘tientos-tangos’ i malaguenyes.

Amb motiu de les restriccions horàries, les Arts recorda que l’inici d’aquest espectacle s’ha avançat a les 20.00 hores. Les localitats per al concert de ‘La Macanita’ tenen un preu únic de 30 euros. Per a més informació, els interessats poden consultar la web del teatre ‘www.lesarts.com’.

 

‘La Macanita’

Tomasa Guerrero va començar a despuntar en el cant des de menuda i el seu Jeréz natal va ser testimoni de les seues primeres actuacions, i després va passar als ‘tablaos’ madrilenys -Los Canasteros i zambra- en els anys huitanta.

Després de recórrer uns quants països, en 1998 participà en l’històric enregistrament ‘Tauromagia’, de Manolo Sanlúcar, considerat com un dels millors àlbums del gènere de tots els temps, i un any més tard edita ‘A la luna nueva’, el primer dels set discos que componen la seua discografia.

Reconeguda com ‘un dels principals metalls del gènere’, va rebre en 2004 la invitació de Carlos Saura per a immortalitzar el seu art en ‘Flamenco’. La cantaora de Jeréz ha rebut també nombroses distincions, entre les quals destaquen dos premis de la crítica flamenca ‘Flamenco hoy’, a més d’una nominació als Grammy Latinos en la categoria de millor disc de flamenc 2017 pel seu més recent treball, ‘Directo en el Círculo Flamenco de Madrid’.

La seua projecció l’ha portat a importants escenaris com l’Auditorio Nacional i l’Auditori de Barcelona, el Queen Elizabeth Hall de Londres, l’Institut du Monde Árabe de París, el Festival Flamenc de Ciutat Vella de Barcelona, el Festival del Cante de las Minas de La Unión, el Festival de Fes de les Músiques Sacres del Món, el Festival Flamenc de Mont Marsan (França) i el Festival Sons d’Hiver de París, on la seua actuació va ser gravada pel prestigiós canal de música ‘Mezzo’.

 

‘Les Arts és Flamenco’ 

La segona edició ‘Les Arts és Flamenco’ presenta a València cinc personalitats del ‘cante jondo’ de diferent trajectòria artística per a permetre als amants del gènere gaudir de la diversitat d’uns dels senyals d’identitat més importants de la cultura espanyola.

Argentina (23 d’abril) i Niño de Elche (7 de maig) són els encarregats de clausurar aquest cicle amb seu al Teatre Martín i Soler.

 

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts