Les Arts uneix música, teatre i arts plàstiques en el seu espectacle educatiu al voltant de ‘Quadres d’una exposició’, de Mússorgski - Les Arts, València

Les Arts uneix música, teatre i arts plàstiques en el seu espectacle educatiu al voltant de ‘Quadres d’una exposició’, de Mússorgski

Les Arts és Educació 

 

  • Judith Kertész interpreta aquesta obra que ret homenatge al pintor Viktor Hartmann (a qui dona vida Santiago Martínez) mentre Borja González retrata en arena els deu llenços que va immortalitzar Mússorgski
  • Les Arts ha programat dues sessions obertes al públic familiar el dissabte, 13 de març, a les 12.00 hores i a les 17.00 hores

 

València (09.03.21). El Palau de les Arts uneix música, teatre i arts plàstiques en ‘Arenas Musicales’, un espectacle educatiu al voltant de l’obra ‘Quadres d’una exposició’, de Modest Mússorgski.

Les Arts estrena aquesta setmana una nova proposta del Programa didàctic, destinada a estudiants a partir de deu anys i al públic familiar, que combina diferents disciplines artístiques per a potenciar l’experiència sensorial i perceptiva dels més xicotets davant d’una peça de referència de música programàtica.

L’espectacle es desenvolupa a partir de l’obra per a piano que Modest Mússorgski va compondre inspirat en una exposició pòstuma del seu amic, el pintor i arquitecte rus, Víktor Hartmann, que va morir amb tan sols 39 anys. La partitura es compon de deu moviments, que descriuen aquarel·les, pintures, esbossos o gravats de l’artista -desapareguts en la seua gran majoria- que van formar part de la mostra esmentada.

El muntatge de les Arts situa l’espectador davant de la visita del mateix Víktor Hartmann, que 148 anys després de la seua mort torna a l’Aula Magistral per a veure la seua pròpia exposició i escoltar la transcripció musical que el seu amic Modest Mússorgski ha realitzat de cada un dels seus quadres.

La pianista Judith Kertész interpreta la cèlebre suite del compositor rus, mentre l’actor Santiago Martínez dona vida al malaguanyat pintor que contempla els llenços d’arena que Borja González crea al compàs de la partitura.

Ideat i desenvolupat pel responsable del Programa didàctic de les Arts, Víctor Gil, ‘Arenas Musicales’ combina i treballa diferents disciplines artístiques i àrees perceptives de xiquets i xiquetes.

D’una banda, el projecte estimula la capacitat auditiva amb la interpretació a piano de l’obra original completa per Judit Kerstéz, mentre que la dramatització de Santiago Martínez permet treballar la competència cognitiva en la seua faceta de guia i pont entre el passat i el present. Així mateix, el treball de l’artista d’arena Borja González incideix en l’aspecte visual amb la creació ‘in situ’ de cada una de les obres que componen l’exposició.

L’activitat permet, a més, conéixer amb més detall les figures de Víktor Hartmann i de Modest Mússorgski, un dels grans innovadors de la música russa del període romàntic, l’obra del qual per a piano va aconseguir noves cotes de popularitat, anys després, amb la cèlebre transcripció per a orquestra que va estrenar en 1922 Maurice Ravel.

‘Les Arts és Educació’ ha reservat quatre representacions d’‘Arenas Musicales’ per al Programa didàctic. No obstant això, aquest dissabte 13 de març l’Aula Magistral acollirà dues representacions, a les 12.00 hores i a les 17.00 hores, obertes al públic familiar.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts