Les Arts És Educació | Valencia | Temporada 2020-2021

La Fundació ‘la Caixa’ i CaixaBank col·laboren un any més amb les Arts en les activitats del Programa educatiu

  • L’entitat financera contribueix novament econòmicament amb la planificació i desenvolupament de les propostes educatives que comprenen totes les edats i audiències
  • Més de 10.000 joves gaudeixen cada any dels tallers, espectacles, trobades i activitats de ‘Les Arts és Educació’

València (19.01.21). CaixaBank, a través del pressupost cedit per la Fundació ‘la Caixa’, dona suport, des de fa diversos anys ja, a les activitats del Programa educatiu del Palau de les Arts, que amb l’epígraf de ‘Les Arts és Educació’ ofereix una completa programació didàctica i familiar per a totes les edats i audiències.

A aquest efecte, l’entitat financera col·labora econòmicament de nou durant aquest exercici amb la planificació i posada en marxa de les propostes que les Arts desenvolupa per a acostar el món de l’òpera, el repertori simfònic i de cambra, així com les arts escèniques i audiovisuals, al nombre més gran possible d’estudiants.

Gràcies a la seua capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot donar suport a la Fundació ‘la Caixa’ en la seua tasca social i cultural i d’aquesta manera es canalitza una part del pressupost de la Fundació. En 2020, el 89 % de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social i van fer possible que milers de xicotetes i mitjanes entitats socials solidàries pogueren accedir a ajudes econòmiques per a tirar endavant els seus programes.

Cada any, més de 10.000 joves visiten les Arts per a gaudir de les diferents iniciatives, així com per a familiaritzar-se amb la seua oferta artística i cultural, que en aquest moment compta amb activitats a partir dels 0 anys i que arriben també als espectadors adults.

En aquest sentit, el públic beneficiari de ‘Les Arts és Educació’ comprén des de bebés, passant per estudiants d’Educació Infantil, de Primària, de Secundària, de Formació Professional, d’ensenyaments de règim especial, d’universitat, de formació per a adults, així com alumnat amb necessitats educatives especials.

Espectacles com ‘Babies Only’, ‘Sent la música’, ‘Conta’m una òpera’, sessions de treball com ‘Tots a Cor’, ‘L’òpera en construcció’, ‘Un matí amb’ o ‘Splash’, a més de tallers didàctics articulen les principals accions, a les quals se sumen dos nous espectacles en la Temporada 2020-2021: ‘Arenes musicals’ i ‘Pulcinella’.

‘Les Arts és Educació’ també es responsabilitza d’altres accions com el seguiment i la coordinació del programa LÓVA (‘L’òpera com a vehicle d’aprenentatge’), la planificació de funcions didàctiques dels espectacles representats al Teatre Martín i Soler, a més de les col·laboracions en l’àmbit universitari amb l’UJI de Castelló, la UPV, la UV i la UNED d’Alzira.

Impulsar l’educació musical entre els més joves és una tasca indispensable per al desenvolupament personal de cada individu, tant a l’aula com en qualsevol àmbit de la societat. Per això, l’aspiració educadora de les Arts és generar activitats i continguts de cultura inclusiva, que servisquen en una experiència motivadora i integradora per a tot el públic assistent.

L’Acció Social, un dels pilars del Pla d’RSC de CaixaBank

Fruit de la col·laboració entre la Fundació ‘la Caixa’ i CaixaBank, durant 2020, més de 8.500 projectes han rebut, en conjunt, prop de 45 milions d’euros de la Fundació ‘la Caixa’ en favor de quasi 7.000 entitats socials de tot el país.

Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l’àmbit de la malaltia, la discapacitat, l’exclusió social, la pobresa infantil, els majors i l’envelliment. Des de l’inici de la crisi de la COVID-19, la Fundació ‘la Caixa’ ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d’euros a 1.700 projectes relacionats amb l’abastiment d’aliments, material sanitari i emergències per a donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

CaixaBank destaca per la seua actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals en aquesta matèria. L’índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L’organització internacional CDP, per la seua banda, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts