El Centre de Perfeccionament de les Arts s’obri al mecenatge de la societat civil valenciana - Les Arts, València

El Centre de Perfeccionament de les Arts s’obri al mecenatge de la societat civil valenciana

  • Susana Lloret, Trini Roig i Vicente Ruiz lideren aquesta iniciativa que ha aportat 60.000 euros per al desenvolupament de l’activitat acadèmica
  • El Centre de Perfeccionament, fundat en 2009, és l’únic ‘opera studio’ que existeix en funcionament a Espanya

València (30.12.20). El Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts s’obri al mecenatge de la societat civil, amb la incorporació dels primers mecenes valencians per a aquest projecte de formació per a joves cantants i pianistes.

Susana Lloret, Trinidad Roig i Vicente Ruiz lideren aquesta iniciativa per a donar suport als nous talents que trien València per a completar els seus estudis artístics i realitzar les seues primeres incursions com a intèrprets professionals.

L’aportació dels primers mecenes del Centre de Perfeccionament ascendeix a 60.000 euros i té com a comesa principal contribuir al funcionament i al desenvolupament d’una formació d’excel·lència en l’únic ‘opera studio’ que existeix a Espanya i que actualment funciona sota la tutela del director artístic de Les Arts, Jesús Iglesias Noriega.

Susana Lloret, com a portaveu dels primers mecenes del projecte, ha destacat la necessitat que la societat civil done suport a la institució, en correspondència a la manera en la qual el Palau de les Arts s’ha obert a aquesta societat civil.

Lloret ha fet referència a la reforma dels estatuts de Les Arts que, de manera similar als grans teatres del circuit, confereixen la presidència del patronat a la societat civil, càrrec que va tindre en l’inici d’aquesta nova etapa i que actualment ocupa Pablo Font de Mora.

Aquesta labor de mecenatge dona suport als joves talents i els garanteix una formació i una inserció professional òptimes, “especialment en una disciplina tan global i competitiva com és la lírica” en un espai d’excel·lència com és Les Arts.

Susana Lloret, Trinidad Roig i Vicente Ruiz han materialitzat la seua entrada com a mecenes del Centre de Perfeccionament amb motiu de les representacions de ‘La Cenerentola’, de Rossini, títol que ha suposat el debut en una gran producció de Les Arts per a la soprano romanesa Larisa Stefan i la ‘mezzosoprano’ russa Evgeniya Khomutova, alumnes de l’actual promoció del centre de formació.

L’obertura del mecenatge del Centre de Perfeccionament a la societat civil és una de les línies de treball amb les quals la direcció de Les Arts vol establir noves vies de col·laboració entre el sector públic i la iniciativa privada a través de projectes i propostes que conjuminen la competència artística i els valors de la institució.

Segons indica el director general del teatre, José Monforte, d’aquesta manera, tot el que se sume a aquesta proposta de mecenatge, a més de contribuir al desenvolupament professional i personal dels artistes i al creixement del Centre de Perfeccionament mateix, dona suport a la projecció i la consolidació de Les Arts com a centre cultural de referència.

“Després de la seua formació en el Centre de Perfeccionament, els cantants i els pianistes portaran el nom de Les Arts i de la Comunitat Valenciana pels teatres i auditoris on desenvolupen la seua carrera, la qual cosa donarà constància de l’alta professionalitat i dels estàndards de qualitat de la institució”, ha explicat.

Centre de Perfeccionament

El Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts (‘opera studio’ del Palau de les Arts) té com a objectiu fonamental promoure una formació professional d’alt nivell dirigida a joves cantants i músics procedents d’Espanya, de la Unió Europea i de la resta del món; preparar orgànicament i estructuralment el cantant líric i afavorir al màxim la inserció adequada d’aquest en el món professional.

Per a fer-ho, durant el període de formació, els integrants de l’‘opera studio’ viuen i conviuen amb el dia a dia del Palau de les Arts, participen en les activitats programades en cada temporada i estan en contacte estret amb els artistes que intervenen en aquestes.

Els components del Centre de Perfeccionament hi desenvolupen el seu estil interpretatiu, s’endinsen en la naturalesa musical i dramàtica dels personatges i de les òperes, i aprofundeixen en una cosa tan essencial en qualsevol cantant com és el sentit de l’expressió, del gest, de la intenció de la paraula i la seua naturalesa teatral. Assumeixen la idea fonamental de la importància del llibret, de la dramatúrgia, del context històric de cada òpera, de les seues influències i conseqüències, etcètera.

Per a fer-ho, els seus membres solen formar part dels repartiments i les produccions programades en el Palau de les Arts, tant les promogudes pel mateix Centre de Perfeccionament com les que integren la temporada d’abonament. D’aquesta manera, entren en contacte directe amb la realitat del teatre, junt amb grans cantants i directors d’orquestra i d’escena.

A més de trobades i classes magistrals amb els artistes que participen en la programació general de cada temporada del Palau de les Arts (directors d’escena, directors musicals, escenògrafs, figurinistes…), la institució promou també intercanvis amb altres centres de perfeccionament internacionals.

 

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts