Les Arts s’endinsa en l’univers del fado de la mà de Mariza - Les Arts, València

Les Arts s’endinsa en l’univers del fado de la mà de Mariza

  • La veu més internacional de la música portuguesa per excel·lència ret tribut a Amália Rodrigues (1920-1999), la fadista més llegendària
  • Les Arts recorda que els preus de les localitats per al concert de Mariza oscil·len entre 34 i 50 euros

València (01.12.20) El Palau de les Arts s’endinsa en l’univers del fado, per primera vegada des de la seua inauguració, de la mà de la carismàtica Mariza, que aquest divendres, 4 de desembre, a les 21.00 hores a l’Auditori, inaugura el cicle ‘Les Arts és Altres Musiques’.

Dins de la seua obertura a nous públics i sonoritats, les Arts explora la màgica melancolia del fado amb Mariza, icona actual per excel·lència de la música portuguesa així com la millor ambaixadora d’aquest gènere, elevat a la categoria de senyal d’identitat de la cultura lusitana.

Per al seu debut a les Arts, Mariza celebra els seus 20 anys de carrera prolífica  amb un homenatge a Amália Rodrigues, la llegendària fadista que compliria 100 anys en 2020 i el llegat de la qual protagonitza l’últim llançament discogràfic de Mariza.

Després de set treballs d’estudi i tres discos en directe, és la primera vegada que Mariza dedica un àlbum complet al repertori d’Amália, de qui, segons assenyala la premsa especialitzada, és considerada la seua hereva més legítima, i el porta a concert.

En la seua actuació a les Arts, la diva portuguesa proposa deu temes, amb arranjaments de Jaques Morelenbaum, que li permeten trobar nous matisos i recrear-los com mai abans s’havien escoltat, entre aquests ‘Com que voz’, ‘Estranha forma de vida’ o ‘Povo que lavas no rio’.

Els preus de les localitats per a l’actuació de Mariza a les Arts oscil·len entre 34 i 50 euros. Per a més informació, els interessats poden consultar: www.lesarts.com 

Les Arts és Altres Musiques

El cicle ‘Les Arts és Altres Musiques’ continuarà al llarg de la temporada i oferirà el seu espai a gèneres i estils musicals poc presents fins hui en la programació.

La fascinant Ute Lemper recuperarà el 17 d’abril l’esperit del cabaret berlinés, amb un particular tribut a Marlene Dietrich en ‘Rendezvous With Marlene’, en el qual recorre la trajectòria de la intèrpret d’‘El ángel azul’ des dels seus anys de cabaret a Berlín fins a les seues col·laboracions amb Burt Bacharach.

En l’apartat dedicat al ‘jazz’, l’Auditori de les Arts acollirà el 17 de juny la visita d’una llegenda viva com és el guitarrista nord-americà Pat Metheny, amb més de quaranta anys d’actuacions en viu, un incommensurable llegat discogràfic i amb vint premis Grammy en la seua carrera.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts