La soprano Lise Davidsen inaugura aquest diumenge el cicle ‘Les Arts és Lied’ - Les Arts, València

La soprano Lise Davidsen inaugura aquest diumenge el cicle ‘Les Arts és Lied’

  • Acompanyada al piano per James Baillieu, la diva escandinava interpretarà ‘Lieder’ de Brahms, Schumann, Grieg i Strauss.
  • Ainhoa Arteta, Anita Rachveslishvili, Christian Gerhaher, René Pape i Sonia Yoncheva protagonitzen les restants vetlades del cicle

València (23.10.20). L’emergent soprano Lise Davidsen inaugura aquest diumenge, 25 d’octubre, a les 18.00 hores, la segona edició del cicle ‘Les Arts és Lied’ a la Sala Principal.

Reconeguda per la crítica nord-americana com ‘una veu entre un milió’, Lise Davidsen arriba a les Arts com una de les noves sensacions del repertori dramàtic: el seu registre i talent artístic ha sigut comparat amb el de les grans dives nòrdiques del gènere com Birgit Nilsson o Kirsten Flagstad.

James Baillieu l’acompanya al piano en un recital en què la soprano escandinava interpretarà ‘Lieder’ de Johannes Brahms, Robert Schumann,  Edvard Grieg i Richard Strauss.

‘Les Arts és Lied’ reunirà a València alguns dels més destacats intèrprets d’aquesta manera musical durant la Temporada 2020-2021. A més de Lise Davidsen, debutaran a la Sala Principal estreles com el reputat liederista Christian Gerhaher i la cotitzada mezzosoprano Anita Rachveslishvili.

La segona edició del cicle també permetrà que tornen a València intèrprets que han gaudit de memorables reconeixements a les Arts com el baix René Pape o la soprano Sonia Yoncheva.

A més, el 29 de novembre, les Arts recupera el recital de la soprano Ainhoa Arteta que va ser cancel·lat la passada temporada amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma.

El preu de les localitats de ‘Les Arts és Lied’ oscil·la entre 10 i 40 euros. Per a més informació, els interessats poden consultar la pàgina web del teatre ‘ww.lesarts.com’.

Lise Davidsen

La soprano noruega Lise Davidsen va iniciar la seua meteòrica carrera després de guanyar el concurs Operalia-Plácido Domingo en 2015. És una de les veus emergents més importants de l’actualitat. Canta al Metropolitan, Covent Garden, Bayerische Staatsoper, Wigmore Hall, Barbican Centre, Staatsoper de Viena, BBC Proms, Òpera de Zuric i en els festivals de Bayreuth, Ais de Provença i Glyndebourne. El seu primer CD amb música de Wagner i Strauss s’ha convertit en número u en la classificació d’àlbums de música clàssica del Regne Unit.

En la temporada 2020-2021 interpreta Sieglinde en ‘Die Walküre’ a la Deutsche Oper de Berlín, Elisabeth en ‘Tannhäuser’ a la Staatsoper unter den Linden, Amelia en ‘Un ballo in maschera’ a l’Òpera de Noruega, el rol titular d’‘Ariadne auf Naxos’ a la Staatsoper de Viena i torna al Festival de Bayreuth. A més, debuta amb l’Orquestra de París en una ‘Elektra’ (Chrysothemis) en versió concert dirigida per Esa-Pekka Salonen i canta el paper titular de ‘Jenůfa’ al Concertgebouw d’Amsterdam.

En l’àmbit del recital, ofereix una vetlada en ‘streaming’ per al Metropolitan juntament amb el pianista James Baillieu, qui també l’acompanya al Wigmore Hall i el Konzerthaus de Dortmund. Per a l’estiu de 2021 prepara una sèrie de recitals dedicats a Grieg.

Entre els seus recents compromisos destaquen títols com ‘La dama de piques’ (Lisa) al Metropolitan; ‘Fidelio’ al Covent Garden amb Antonio Pappano; ‘Peter Grimes’ (Ellen) en ll Festival Enescu; ‘Die Walküre’ (Sieglinde) amb Fabio Luisi; ‘Tannhäuser’ (Elisabeth) a Zuric i Munic; ‘Der Freischütz’ (Agathe) a Zuric; ‘Medea’ de Cherubini a Wexford, a més de música de concert juntament amb prestigioses batutes: ‘Lieder Op. 27 de Strauss’ (Esa-Pekka Salonen), ‘Vier letzte Lieder’ (Orquestra de París), ‘Novena simfonia’ de Beethoven (Gianandrea Noseda i Vasily Petrenko), ‘Requiem’ de Verdi (Andrés Orozco Estrada, Antonio Pappano i Fabio Luisi), ‘Wesendonck Lieder’ i ‘Rückert-Lieder’ (Orquestra de Cambra Noruega) i ‘Luonnotar’ de Sibelius (BBC Proms).


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts