Les Arts repeteix el programa ‘Ópera desde casa’ a partir del pròxim 19 de maig des del seu nou web - Les Arts, València

Les Arts repeteix el programa ‘Ópera desde casa’ a partir del pròxim 19 de maig des del seu nou web

El Palau de les Arts repeteix el programa ‘Ópera desde casa’ a partir del pròxim dimarts, 19 maig, amb el qual estrena la seua nova pàgina web, a través de la qual es podrà visionar, de manera lliure i gratuïta, un total de 14 títols d’òpera.

Les Arts torna a posar a la disposició del públic algunes de les produccions més celebrades en la història del teatre, després del bon acolliment de la seua primera programació en línia, de la qual van gaudir el mes d’abril passat més de 37.000 espectadors.

La iniciativa ha sigut fruit de la col·laboració amb Unitel GmbH & Co.KG, copropietària dels enregistraments editats en DVD amb el segell CMajor, així com amb el canal de televisió Mezzo, que va registrar per a la seua emissió pròpia ‘Il corsaro’, de Verdi.

Amb una audiència majoritàriament situada a Espanya, les xifres de visualitzacions d’‘Ópera desde casa’ mostren un especial seguiment en països de parla hispana, amb Mèxic al capdavant, seguit de l’Argentina, Colòmbia i el Perú.

No obstant això, els enregistraments han despertat també l’interés d’altres països europeus com Itàlia, Alemanya, el Regne Unit o Holanda, i, fins i tot, s’han realitzat connexions des dels Estats Units, Israel, Rússia i el Japó.

D’aquesta manera, ‘La Bohème’, ‘La Valquiria’ i ‘La vida breve’ han atret un nombre significatiu d’espectadors des d’Alemanya i Itàlia, mentre que ‘Yevgueni Oneguin’, protagonitzada pel baríton polonés Artur Ruciński, va registrar una cinquena part dels seus 2.355 visionats des del país natal de l’intèrpret.

‘La Valquiria’, de Wagner, amb 5.009 visionats, i ‘La Bohème’, de Puccini, amb 4.090 espectadors, es mantenen com els espectacles més vistos de tot el cicle.

Les estadístiques mostren que la majoria de connexions s’ha efectuat a través d’ordinadors de sobretaula, especialment en les òperes de més duració. El telèfon mòbil, no obstant això, ha sigut el dispositiu majoritari per a títols com ‘La Bohème’ o ‘Turandot’.

A partir del dilluns 19 de maig, Les Arts reeditarà aquesta iniciativa amb la qual presentarà també la seua nova pàgina web. Cada 48 hores, www.lesarts.com carregarà cadascun dels catorze títols que integren el programa ‘Ópera desde casa’, que, de la mateixa manera que els títols de la temporada, comptaran amb una introducció explicativa a càrrec de Ramon Gener.

El muntatge d’‘Otello’ iniciarà el cicle aquest mateix dia 19, al qual seguiran ‘La Bohème’ (21 de maig), ‘Turandot’ (23 de maig), ‘El oro del Rin’ (25 de maig), ‘La Valquiria’ (27 de maig), ‘Siegfried’ (29 de maig), ‘El ocaso de los dioses’ (31 de maig), ‘La vida breve’ (2 de juny), ‘Les Troyens’ (4 de juny), ‘Yevgueni Oneguin’ (6 de juny), ‘Fidelio’ (8 de juny), ‘Lucrezia Borgia’ (10 de juny), ‘Le cinesi’ (12 de juny) i ‘Il corsaro’ (14 de juny).

Les Arts recorda que cada visionat s’activarà a partir de les 20.00 hores de la data anunciada, a excepció dels quatre títols que integren ‘El anillo del Nibelungo’ i de ‘Les Troyens’, que, per la duració que tenen, començaran a les 18.00 hores.

Foto de Tato Baeza


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts