Els artistes del Centre de Perfeccionament reprenen les seues classes presencials a Les Arts - Les Arts

Els artistes del Centre de Perfeccionament reprenen les seues classes presencials a Les Arts

Els artistes del Centre de Perfeccionament reprenen les seues classes presencials a Les Arts

  • El professorat ha mantingut el programa de formació dels joves cantants i pianistes via telemàtica durant el període de confinament
  • Són el primer col·lectiu artístic que s’incorpora al treball a Les Arts dins d’un estricte protocol de salut laboral

València (27.05.20). Els cantants i pianistes repertoristes que integren el Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts han représ aquesta setmana les seues classes presencials dins del programa que Les Arts ha dissenyat per a reprendre l’activitat artística.

Els nou cantants i dos pianistes són els primers artistes que s’incorporen al treball a Les Arts per a iniciar els assajos de l’adaptació al valencià de l’obra ‘Il tutore burlato’, així com la preparació de diferents programes de recitals amb piano.

El centre cultural ha disposat un estricte protocol per a garantir la salut laboral i les mesures de distanciament, que en el cas del Centre de Perfeccionament es veuen facilitades per les dimensions de les sales d’assaig.

Per a les sessions d’estudi individual a les instal·lacions de Les Arts, els joves artistes han de fer, a partir d’ara, reserva prèvia de sala i franja horària a fi d’efectuar les pertinents tasques de preparació, neteja i desinfecció de l’espai.

Els alumnes afronten des d’aquest dilluns la recta final del curs acadèmic després de dos mesos de formació a distància sota la supervisió del tenor Raúl Giménez, que ha tutelat tant l’evolució com les necessitats de l’alumnat durant el període de confinament.

Des del passat 16 de març, el responsable de la formació del Centre de Perfeccionament, junt amb altres docents com Enedina Lloris i Juan Esteve, va establir un programa de videoconferències personalitzades per a cada intèrpret per a prosseguir amb les lliçons de matèries com Tècnica Vocal, Repertori i Tècnica Alexander.

De la mateixa manera, els joves cantants i pianistes s’han sumat a les propostes en la xarxa que Les Arts ha oferit durant el període de confinament amb interpretacions de peces de Rossini o Mozart.

A més, amb motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament, els artistes han iniciat un cicle, disponible en les xarxes socials del centre d’arts, en què cada un d’ells comparteix una cançó del seu país d’origen.

El Centre de Perfeccionament és un projecte amb vocació internacional que atrau a València joves de diferents països per a rebre una formació artística d’alt nivell. La convivència i l’intercanvi cultural són aspectes fonamentals del programa formatiu, en el qual actualment participen onze artistes de nou països tant europeus com americans.

L’activitat del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts s’estendrà fins a finals del pròxim mes de juliol. A partir de setembre, els cantants i pianistes iniciaran el seu segon curs, amb el qual completaran el programa de dos anys de formació elaborat des de la direcció artística del teatre.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts