Rocío Márquez debuta a les Arts amb temes del seu últim àlbum ‘Visto en El Jueves’ - Les Arts, València

Rocío Márquez debuta a les Arts amb temes del seu últim àlbum ‘Visto en El Jueves’

Rocío Márquez cantarà temes del seu últim àlbum ‘Visto en El Jueves’ en el seu debut al Palau de les Arts dissabte que ve 22 de febrer a les 21.00 hores al Teatre Martín i Soler.

La ‘cantaora’, encimbellada per la premsa com la veu de la nova generació del ‘cante jondo’, protagonitza la segona sessió de ‘Les Arts és Flamenco’, el primer cicle que el centre d’arts dedica a aquest gènere, i que va inaugurar amb el reeixit concert de Diego el Cigala, amb totes les localitats esgotades el mes de desembre passat.

En ‘Visto en El Jueves’, la intèrpret de Huelva fa gala de la seua personalitat inquieta i de la seua enorme curiositat amb un repertori en el qual la bretxa entre el que és flamenc i el que no és flamenc, el ‘cante’ i la cançó, queda desdibuixada, amb cançons versionades de grans artistes, així com palos flamencs recreats.

Cançons de Bambino, Rocío Jurado, Paco Ibáñez, Concha Piquer, El Cabrero, Turronero, Pepe Marchena, José Menese i Manuel Vallejo es creuen i entremesclen amb serranes, ‘abandolaos’, fandangos, malaguenyes, rondenyes, peteneres, buleries, marianes, romanços i rumbes en el cinqué treball discogràfic de l’artista Rocío Márquez.

Després de prescindir de la guitarra en els seus dos projectes anteriors (‘Firmamento’ i ‘Diálogos de viejos y nuevos sones’), Rocío Márquez torna a l’instrument angular del flamenc de la mà de Canito. Entre els dos, i emparats per les percussions d’Agustín Diassera, assumeixen el repte d’esprémer les seues possibilitats expressives des dels paràmetres de naturalitat i senzillesa musical i transitant per una constant experimentació d’arranjaments i melodies.

Les entrades per a l’actuació de Rocío Márquez, així com per a la resta de concerts d’aquest cicle tenen un preu únic de 30 euros.

Les Arts és Flamenco’

En la seua recerca de nous públics i disciplines, les Arts ha posat en marxa, el cicle ‘Les Arts és Flamenco’ dins de la temporada 2019-2020. El mes de desembre passat, Diego el Cigala va inaugurar el primer monogràfic del teatre d’òpera valencià dedicat a aquest gènere amb totes les localitats esgotades a l’Auditori.

Rocío Márquez serà l’encarregada d’obrir aquest dissabte el cicle de concerts al Teatre Martín i Soler, per l’escenari de la qual passaran també en els pròxims mesos dues de les figures de rellevància en el ‘cante jondo’: Duquende i Manuel Lombo.

Juan Cortés, Duquende, actuarà a les Arts el pròxim 13 de març acompanyat de la guitarra de Diego del Morao i de les palmes, cors i compàs de Los Mellis. Descobert per Camarón de la Isla quan tenia només huit anys i hereu de la tradició del mític geni del flamenc, el ‘cantaor’ de Sabadell és una de les figures més respectades per l’honestedat i sentiment profund de les seues interpretacions.

Per la seua banda, el dia 25 d’abril, Manuel Lombo visitarà el Teatre Martín i Soler amb el seu nou projecte ‘P’alante y p’atrás’, juntament amb Macarena López i Sara Jiménez. L’artista de Dos Hermanas s’ha erigit com un dels noms que ha introduït saba nova en el ‘cante jondo’ gràcies a les seues interpretacions i composicions procedents del pop o del ‘jazz’, sense renunciar a la tradició.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts