Les Arts presenta 'La Fosca', una paròdia en vers de 'Tosca', de Puccini, per a públic familiar - Les Arts, València

Les Arts presenta ‘La Fosca’, una paròdia en vers de ‘Tosca’, de Puccini, per a públic familiar

El Palau de les Arts presenta ‘La Fosca’, una paròdia de l’òpera ‘Tosca’, de Puccini, escrita en vers per Salvador María Granés, el dissabte, 26 de maig a l’Aula Magistral.

El centre d’arts ha programat una funció dirigida al públic familiar, amb localitats a preu únic de 8 euros, d’aquest espectacle que, dins del programa didàctic, han pogut gaudir estudiants de Secundària al llarg d’aquesta setmana.

Les Arts i La Farsería coprodueixen ‘La Fosca’, amb direcció escènica d’Andrés Poveda i Miguel Seguí i caracterització, il·luminació, vestuari i selecció musical a càrrec de l’equip de les Arts.

Ángela Bermúdez (La Fosca), Felipe Morales (Angelón), Paco Iváñez (Ninchi), Fernando Soler (Camama-en-dosis), Miguel Seguí (Alcayata) i Laura Pellicer (Scopeta / Chicharrone) conformen el repartiment.

‘La Fosca’, paròdia de l’òpera ‘Tosca’, de Salvador María Granés, escrita en vers en un acte i quatre quadres i mig, es va estrenar al teatre de la Zarzuela de Madrid, el 22 de desembre del 1904.

La paròdia teatral va tindre el seu màxim apogeu al nostre país entre 1837 i 1918. Segons indica Anselmo Alonso en les notes al programa, va ser un gènere genèticament espanyol sorgit per reacció “a la invasiva moda de l’òpera italiana en els anys romàntics”.

“Pròxima per al públic més humil i menys afavorit, tant en el llenguatge com en l’ambient recreat a partir de les reeixides trames de la lírica, la paròdia traslladava els seus mites i els feia mites del dia a dia”, indica Alonso.

‘La Fosca’, de Salvador María Granés, reuneix totes aquests característiques: una paròdia de fanfarrons, cantadores flamenques, nous socialistes i creguts anarquistes als quals persegueix un mefistofèlic policia.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts