Roberto Abbado dirigeix la ‘Setena’ de Mahler amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana - Les Arts, València

Roberto Abbado dirigeix la ‘Setena’ de Mahler amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana

Roberto Abbado dirigeix el pròxim 25 de maig la ‘Setena’ simfonia de Gustav Mahler amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) a l’Auditori del Palau de les Arts.

El mestre milanés, director titular de l’OCV, torna a València després de quasi tres mesos al Metropolitan de Nova York, on ha oferit unes celebrades funcions de l’òpera ‘Lucia di Lammermoor’, de Donizetti, amb primeres dives del bel canto: Olga Peretyatko-Mariotti, Jessica Pratt i Pretty Yende.

La formació titular de les Arts reprén amb Abbado el repertori simfònic de Mahler. Zubin Mehta va ser qui va iniciar el cicle en 2007 amb la seua ‘Segona’, coneguda com a “Resurrecció”, i un any després Lorin Maazel triaria la quarta simfonia del compositor txec-austríac per a la posada de llarg de l’Auditori de Castelló.

Al juny de 2011, l’OCV, amb Zubin Mehta com a director musical, es va desplaçar fins Granada per a inaugurar el LX Festival Internacional de Música i Dansa amb la ‘Tercera’ i Omer Meir Wellber va seleccionar en 2013 la ‘Novena’ per al cicle de concerts amb què es va acomiadar de la titularitat de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, al juny de 2017, Asher Fisch va dirigir la ‘Simfonia Tità’ per al debut de l’OCV al Palau de la Música de València.

La ‘Setena simfonia’ de Mahler és, tradicionalment, l’obra menys popular i la menys interpretada del seu catàleg. No obstant això, la peça ha recuperat l’interés del públic gràcies a grans directors com Leonard Bernstein, Rafael Kubelik, Claudio Abbado, Klaus Tennstedt i George Solti.

Estrenada a Praga el 1908, la ‘Setena’ consta de quatre moviments i està composta sense la participació de la veu, igual que les dos que la precedeixen. Mahler, a més, va afegir diversos instruments poc convencionals dins d’una orquestra, com la guitarra o la mandolina.

Les Arts informa que els preus de les entrades per a aquest concert oscil·len entre els 30 i els 45 euros en funció de la visibilitat de les diverses zones de l’Auditori.

El mestre Abbado serà, per tercer any consecutiu, el protagonista del tancament de la temporada. A més de la ‘Setena’ de Mahler, el batuta milanés es posarà al capdavant de l’orquestra de les Arts per al concert de la llegendària soprano Mariella Devia.

‘La damnation de Faust’, de Berlioz, designada recentment millor espectacle a Itàlia, comptarà també amb Roberto Abbado a la fossa.

 

 

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts