Luisotti dirigeix simfonies de Nielsen i Prokófiev amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana a Castelló - Les Arts

Luisotti dirigeix simfonies de Nielsen i Prokófiev amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana a Castelló

Nicola Luisotti dirigeix simfonies del danés Carl Nielsen (1865-1931) i del rus Serguéi Prokófiev (1891-1953) en la visita de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) a l’Auditori de Castelló aquest divendres, 11 de maig.

El mestre italià, director musical de l’Òpera de San Francisco i del Teatre San Carlo de Nàpols, es troba actualment immers en les representacions de ‘Tosca’, de Puccini, a València.

Reconegut també pels seus anteriors treballs operístics a les Arts, ‘Mefistofele’, d’Arrigo Boito, en 2011, i ‘Nabucco, de Verdi, en 2015, el músic de Viareggio ofereix el seu primer concert simfònic amb la formació del teatre.

Per a l’actuació a la capital de la Plana, Luisotti proposa pàgines de dos rellevants compositors d’aquest gènere durant el passat S. XX: ‘Simfonia número 7 en do sostingut menor, opus 131’, de Prokófiev, i ‘Simfonia número 4, opus 29, La inextingible’, de Nielsen. Es tracta de dues obres inèdites en el repertori de l’OCV.

Serguéi Prokófiev va compondre la seua setena simfonia en 1952, uns pocs mesos abans de la seua mort. L’estrena de l’obra va ser, de fet, la seua última aparició en públic. La partitura, impregnada d’un esperit juvenil i optimista, és fruit d’un encàrrec de la Secció de Música per a la Infància i la Joventut de la Radiodifusió de Moscou.

Carl August Nielsen és, possiblement, el compositor danés amb més reconeixement. L’OCV s’endinsa en el seu repertori amb la seua simfonia més cèlebre, ‘La inextingible’. Escrita entre 1914 i 1916, amb la Gran Guerra com a teló de fons, deu el seu nom a les paraules de l’autor mateix: “La música és vida i, com la vida, inextingible”.

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana tanca amb aquesta actuació la seua sèrie de concerts a Castelló aquesta temporada. La formació titular de les Arts ha visitat l’Auditori en altres tres ocasions. Alan Buribayev va inaugurar el cicle junt amb els cantants del Centre Plácido Domingo i l’OCV amb un programa dedicat al gènere operístic. Ramón Tebar, amb obres de Berlioz, Mússorgski i Dukas, i Constantin Trinks, acompanyat per la pianista guanyadora del Concurs Iiturbi, Fatima Dzusova, han fet també sengles actuacions a la localitat.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts