Les Arts rep 111 sol·licituds d’artistes de 29 nacionalitats per al Centre Plácido Domingo - Les Arts, València

Les Arts rep 111 sol·licituds d’artistes de 29 nacionalitats per al Centre Plácido Domingo

El Palau de les Arts ha rebut 111 sol·licituds d’artistes de 29 nacionalitats diferents per a optar al procés de selecció per al pròxim curs del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo.

El centre d’arts alberga de l’11 al 17 de maig les tres fases en què es divideixen les audicions en la present convocatòria, entre les quals es triaran els alumnes de la desena promoció d’aquest projecte.

Per països, Espanya encapçala el nombre d’aspirants amb 25 artistes, 7 d’ells valencians. La segueixen el Brasil i Mèxic, amb 9 candidats; Itàlia, amb 8 artistes; Corea del Sud i Rússia, amb 6, i Colòmbia, França i Ucraïna amb 5 cantants. Europa acapara més del 50 % de les sol·licituds, seguida del continent americà, amb 38 joves artistes.

Els candidats que hagen sigut admesos afrontaran una fase eliminatòria mitjançant una audició els dies 11, 12 i 13 de maig. A aquest efecte hauran de preparar cinc peces: una ària de Mozart, una ària en italià, una ària en un altre idioma diferent de l’italià, una romança de sarsuela (una ària d’òpera barroca per als contratenors) i una peça de repertori de música sacra o de cambra.

Després de la fase eliminatòria, el 14 i 15 de maig, els semifinalistes hauran de fer de nou una audició d’una o dues àries que trie el jurat dins del repertori presentat i fer una lectura d’una partitura a primera vista. L’exercici es completarà amb una entrevista personal.

Els candidats que superen aquesta fase accediran a la final, que tindrà lloc el 17 de maig, amb Plácido Domingo com a president d’un jurat format per destacades figures del món de la lírica.

Després de l’èxit de les anteriors edicions, les Arts tornarà a obrir al públic aquesta última prova, en la qual es decidiran els cantants que ingressen en el Centre de Perfeccionament.

Els seleccionats, així mateix, prepararan concerts i col·laboraran en les produccions de la temporada 2018-2019 de les Arts.

El curs, que donarà començament el 7 de setembre i finalitzarà el 26 de juliol de 2019, inclou també classes magistrals de destacats professionals com el mateix Plácido Domingo, entre altres.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts