La soprano Mariella Devia imparteix classes de bel canto als artistes del Centre Plácido Domingo - Les Arts, València

La soprano Mariella Devia imparteix classes de bel canto als artistes del Centre Plácido Domingo

La soprano italiana Mariella Devia, una de les més destacades dives del bel canto, ha impartit classes magistrals d’aquest repertori als artistes del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo.

La intèrpret se suma així a la llista de figures del panorama operístic que han treballat amb l’alumnat d’aquest projecte, amb seu al Palau de les Arts Reina Sofía, en què destaquen el mateix Plácido Domingo, junt amb cantants com Ruggero Raimondi, Gregory Kunde, Cristina Gallardo-Dômas, Sonia Prina o Luigi Roni.

Reconeguda per la crítica com una de les grans dames de la lírica per la seua agilitat vocal i el seu registre agut, acompanyats d’un domini absolut de la tècnica, Mariella Devia atresora 45 anys de carrera com a protagonista dels títols imprescindibles en el bel canto.

Va debutar a les Arts amb la ‘Gala Puccini’ que Plácido Domingo va dirigir en 2008, i va presentar la seua primera òpera en escena amb ‘Norma’, de Bellini, en 2015, a la qual va seguir ‘Lucrezia Borja’, de Donizetti, el passat 2017, el primer títol que el centre d’arts va oferir en ‘streaming’.

La soprano de Chiusavecchia, que recentment ha anunciat que ‘Norma’, a La Fenice de Venècia el pròxim mes de maig, serà la seua última incursió en l’òpera representada, tornarà a València el 2 de juny.

Mariella Devia, sota la direcció de Roberto Abbado, protagonitza l’últim concert de la temporada d’abonament, en què cantarà algunes de les àries que han fonamentat la seua carrera com a gran estrella del gènere.

Pàgines com ‘Di mia vita infelice’ de ‘Tancredi’, de Rossini, ‘Casta Diva’ de ‘Norma’, de Bellini, o ‘Merce dilette amiche’ de ‘I vespri siciliani’, de Verdi, s’intercalaran amb passatges per a orquestra com les obertures de ‘Semiramide’, de Rossini, o ‘Luisa Miller’, de Verdi.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts